SPILLELISTE: BEST AKKURAT NÅ

Deathcrush, Oral Bee, Shay La Rose, Pressa, Chain Wallet, Das Body, Skin On Skin, Yung Bleu, Tim Hecker og Vilde Tuv har laget musikken som er Best Akkurat Nå.

b
a

Hver uke legger N&Ds musikkredaksjon til ti nye og primært norske låter i vår Best Akkurat Nå-liste på Spotify. Trykk på det lille kalendertegnet (desktop!) eller den lille trappa heeeelt øverst om du er på mobil, så kan du sortere det sånn at du får opp det vi har lagt inn sist først.

LES OGSÅ: VIDEOPREMIERE: Sushi x Kobe feat. en kasse med kjøttrester

Chain Wallet – What Everybody Else Could Find

Chain Wallet er ikke de litt som Smash? Det er ikke bare det at de er gode. Bergenstrioen er både søte og salte. Det vil si: de blander post-punk, denne litt monotone, apatiske svartsyntheten som enkelte briter og andre med rare hårsveiser prøvde å formidle på 80-tallet, med drømmepop, som heller ikke lar temaer som sosial fremmedgjøring, den litt pubertale erkjennelsen av at det er umulig å komme nær noen andre sånn på egentlig, og at ingenting har mening forbli uberørt.

Men det er håp. For drømmer, de er kanskje ikke ekte, kanskje er de bare noe som skjer inne i hodene våre, men likevel går vi rundt og håper at de en dag går i oppfyllelse. Skal man tro ryktene så gjør de også det en gang i blant. Inntil videre er det mer enn nok å ligge på senga, stirre i taket og høre på Chain Wallet.

Syph, Pressa – Marilyn Monroe

Det er litt morsomt, det at Toronto-rapperen Pressa heter Pressa. For på norsk betyr det at man er presset, eller pressa, at krefter en ikke har kontroll over forsøker å påvirke deg. En pressa person er maktesløs, eller redd for å bli det. Og det er nettopp sånn Pressa høres ut. Han høres desperat ut, trist på den måten man bare kan være i en hood. Forresten ikke så altfor ulikt Ant Wan som for tiden topper listene i Sverige.

Var det noe mer? Jo, forresten: han har den fineste autotune-stemmen i hiphop.

Skin On Skin – Multiply 

Den australske house-produsenten Skin On Skin har laget en EP med sterke innslag av Memphis Rap, bilkjøring og 90-tallet. Førstesporet «Multiply» er basert på et sample fra A$AP Rocky og Juicy Js låt med samme navn. Kanskje enda mer kjent er avleggeren «Lord Pretty Flacko Jodye 2». Og alle disse låtene igjen ligner veldig på «Power Cell Theme» fra animeserien Dragon Ball Z. Dette er en banger for dansegulvet. Gøy at musikk kan være så gøy!

LES OGSÅ: Hvorfor hater alle tech house?

Salvador Dassi – What Its All About

Redaksjonen snublet over denne via by:Larm-aktuelle JEZ_EBEL sin Instagram-story, der hun med bestyrtelse konstaterte at vi alle har sovet på Salvador Dassi, en haugesunder som tydeligvis har gjort det til en vane å lage lun, ikke så altfor utfordrende musikk i indie-sjiktet.

Og det er jo sant det, at vi har sovet altså. Men nå: God morgen! Spesielt partiet som starter cirka et halvt minutt inn er fint, det er en sånn mild gitarsolo som nikker i retning både det ene og det andre, deriblant en hårete kanadier med hawaii-skjorte og stygg caps som vi helst ikke vil skrive navnet på. Men aller, aller mest bringer musikken tankene til solfylte festivaler i Skandinavia på 2010-tallet, der vi var fullkomment lykkelige et par-tre klokketimer hver dag, men som oftere enn ikke endte med knuste hjerter, våte sokker, hull i joggeskoene og en tredagers forkjølelse.

Shay La Rose – Kodak

«Olje i vann, det går an / olje i syre, er uhyre.» Jeg vet ikke hvorfor denne naturfaglige læresetningen kom meg i hu akkurat nå, men når vi likevel er inne på ting som går bra sammen: britisk r&b og afro pop blir ikke akkurat uhyre, med mindre du mener uhyrlig bra, da. London-jenta Shay La Rose er enda et nokså ubeskrevet (rose)blad, men denne er såpass catchy at det ikke er så altfor overraskende om hun dukker opp på et samarbeid med en kjent rapper snart. Og forresten: hva skjer med beaten her! Kaos!

LES OGSÅ: VIDEO: Heartbreak Satellites «Follow» LIVE fra Vill Vill Vest