Her er de norske superheltene

Billettkontrolløren, Langrennsløperen og Den kvinnelige tindreren er alle blant de norske superheltene som fortjener egne filmserier.

b
a

Det FLOMMER over av superhelter på kinolerretene og TV- og PC-skjermene våre. Ikke bare er de populære, de håver inn penger til den amerikanske filmindustrien. Vi derimot, lager ikke en eneste superheltfilm. Det betyr ikke at vi ikke har superhelter i Norge, vi må bare se oss litt rundt. 

Les også: HBO lager øst-europeisk utgave av «Mammon» – her er noen forslag til andre øst-europeiske vrier

Her er noen av landets supreste helter som alle fortjener hver sin film-franchise:

Nobelkomiteen

Superkraft: Det norske svaret på Avengers, kan ved hjelp av en tale fremført på gebrokkent norsk påkalle hvilken som helst levende person på kloden til Oslo, snakke med dem og endre deres wikipedia-artikkel ved å gi dem en viktig pris.

SoMe-eksperten

Superkraft: Kan lage penger av ingenting ved å lure folk til å tro at helt grunnleggende forståelse av hvordan sosiale medier funker kan brukes til å bygge en karriere. SoMe-ekspertens største fiende er ironikere og mennesker som vet hvordan sosiale medier fungerer. SoMe-eksperten får energi fra sine kunder når de på grunn av sunk cost-fallacy vil forsvare at de har brukt penger på SoMe-råd på nettopp SoMe.

Om en SoMe-ekspert virkelig føler seg truet, vil den forvirre sine motstandere med å snakke om viktigheten av en åpen debatt, for så å blokkere sine motstandere på SoMe. Vil slå sammen ord for å lage nye eller bruke engelske uttrykk for å fremstå smartere enn det de egentlig er.

Catchphrase: #REACH

Billettkontrolløren

Superkraft: Kan skjule seg blant folk flest og overraskende slå til når hen vil. Billettkontrolløren låner tungt fra Marvel-helter som til daglig vandrer blant folk flest. I motsetning til Spiderman og co kan imidlertid billettkontrolløren også bruke sine krefter i sivil. Har et fast våpen, nemlig billettsjekkeren, som kan sjekke billetten til byens hjelpesløse innbyggere. Billettkontrolløren vil ofte ta på seg superdrakten sin, en sort securitasdrakt med refleks, og jakte i stor flokk for å skremme sin erkefiende snylteren.

Catchphrase: Ja, da er det billettkontroll!

Filmpoliti-anmelderen

Superkraft: Kan gi terningkast 4 til absolutt alt og fremdeles beholde jobben.

Les også: Vi trillet terning på alt i terningkast-debatten rundt «Mordene i Kongo»

Kongen

Superkraft: Vil ved fødselen automatisk få immunitet mot loven, et slott og uendelig med penger for å sitte hele livet og prompe og røyke. Om Kongens motstandere, sosialister, truer hans makt, vil Kongen ta av seg superdrakten sin og kronen, og vise helt grunnleggende empati for sine undersåtter eller kjøpe billett på trikken. Disse vil da bli så rørt over det som i realiteten er en anakronistisk milionutgift, at de vil fortsette å støtte hans familie på ubestemt tid, selv om Kongen omtaler seg selv i tredjeperson oh åpenbart er uskikket til å lede noe som helst. 

NATT&DAG-journalisten

Superkraft: Bruker all sin tid på å hate og ironisere over andre mennesker som bare prøver å være genuine, alt for å slippe å tenke over hvor lei seg hun er og hvor misunnelige hun er på de som ikke jobber i Natt&Dag.

Langrennsløperen

Superkraft: Uslåelig i skisport, selv når vedkommende konkurrerer mot dopede motstandere. Langrennsløperens største fiende er dopingjegere og den frie presse, som til stadighet ønsker å stikke kjepper i hjulene på langrennsløperen med useriøs hating. Langrennsløperen har heldigvis mulighet til å påkalle nasjonalisme i befolkningen som vil beskytte langrennsløperen mot kritikk.

Catchphrase: Dette er 0% min feil.

 

Les også: Influencer-fagdag: Vi sjekket ståa i «dagens tankesmie»

Kygo

Superkraft: kan selge H&M-klær til ti ganger dyrere ved å sy på en lapp med sitt eget navn.

Den kvinnelige Tindreren

Superkraft: Kan lokke menn til kaféer, utesteder eller restauranter kun ved bilder av seg selv med en tigerunge, stående på Preikestolen eller mens hun drikker vin i bunad med jentegjengen.

Den mannlige Tindreren

Superkraft: Vil kunne klare å skaffe seg en date på Tinder selv uten å ha noe som helst sjarm eller personlighet, da det  fremdeles stilles mye færre krav til menn enn kvinner i dagens samfunn.

Miljøpartiet De Grønne-politikeren

Superkraft: Kan basere hele partiet sitt på å prøve å avverge den største eksistensielle krisen menneskeheten noensinne har stått foran, men likevel fremstå som så uvelgelige og usympatiske at hen vil slite med å komme over sperregrensen i selv et liberalt europeisk land som er opptatt av miljø.

Den norske milliardæren

Superkraft: Er rasende fordi hen mener det er umulig å bli rik i  Norge, selv om vedkommende er et levende bevis på det motsatte.

Senterparti-politikeren

Superkraft: Kan forvandle skadelige og lite gjennomtenkte idéer til meget, meget høy oppslutning på kort tid.

Les også: Hvorfor hater alle tech house?