SPILLELISTE: Dette er den beste nye musikken

To ting fyller sinnet med stadig ny og økende beundring og ærefrykt: stjernehimmelen over oss og ny og bra musikk i spillelista vår. Sistnevnte kan vi takke girl in red, Baby Bino, LAUREN, Pom Poko, Eddy & Zino, Chain Wallet +++ for.

b
a

Hver uke legger N&Ds musikkredaksjon til ti nye og primært norske låter i vår Best Akkurat Nå-liste på Spotify. Trykk på det lille kalendertegnet (desktop!) eller den lille trappa heeeelt øverst om du er på mobil, så kan du sortere det sånn at du får opp det vi har lagt inn sist først.

Pom Poko – Crazy Energy Night

NATT&DAGs musikkredaksjon har som nyttårsforsett å banne mindre i 2019, men fyyy faen! Pom Poko fortsetter å bevise at de er Norges mest energiske band. De smelter sammen virtuose tolkninger av støyete Sonic Youth-ismer og mer poppete elementer fra moderne indie. Den japansk-til-engelsk-type oversatte tittelen skriker kanskje eksentrisitet (for ikke å snakke om singelcoveret!), men musikken har ingenting desperat ved seg. Lover!

Koffee – Throne

Koffee er en 18 år gammel reggae-artist fra … *drum roll* …  Jamaica. Dem går det som kjent ti på dusinet av. Men ikke mange som er så unge (og er kvinner!) kan skryte av hypen jenta fra Spanish Town har bygd i det siste. I den grad omtale i The Fader og noen hundre tusen views på Youtube kan kalles hype. Neida, så strenge skal vi ikke være. Vi hører ikke mye på reggae. Koffee minner oss på at det bør vi kanskje – i blant.

Baby Bino (ft. Lil Hawaii) – Sprite 

Dansk, livsbejaende rap som handler om narkotika-drikken lean. Eller vent, handler den om kjærlighet? Oppskriften er uansett nokså lik i begge tilfeller: ta to forskjellige ting som passer bra sammen og … sett de sammen. Ikke så vanskelig, det?

LES OGSÅ: Søndag Summarum: Dagfinn Nordbø og arbeiderklasseforakt, kidnapping og sjokkutspill fra prinsen i KrF

Chain Wallet – World I Used to Call Mine

Chain Wallet lager drømmeaktig rock som passer like godt til depresjon, hasjrus, kjærlighetssorg og sene søndagsfrokoster. 15. februar slipper den bergensbaserte(™) trioen sitt første album på tre år, så ikke kvitt deg med dine indre, triste demoner med det aller første.