Søndag Summarum: Dagfinn Nordbø og arbeiderklasseforakt, kidnapping og sjokkutspill fra prinsen i KrF

De viktigste og riktigste sakene fra uka som har gått.

b
a

I hver krik og krok gror journalistiske utvekster, de strekker seg opp mot mediehimmelens glasstak, og det er som om de sier «hei, her er vi!». Denne uka er intet unntak, og vi har sett alt fra potensielt massivt destabiliserende trusler mot riket, skråblikk fra kulturgubber og at Norges fremste leverandør av egg glimter til og gir oss en solid leveranse … idioti :)

For et år dette kan bli, dere. Her er ukas viktigste og riktigste saker.

UKAS FRELSER
KrF er tilbake i regjering. Det var på tide. Endelig skal vi få noe konkret igjen for alle timene vi brukte på det kjedelige veivalget i høst. Og Ropstad skuffer ikke! Har en norsk politiker noensinne annonsert sitt partis gjeninntog i regjering på en mer legendarisk måte?

Den eneste nedturen her er at han ble tvunget til å beklage. Hvorfor må han beklage? Han mener det jo. Kan han ikke bare si ja ja, vi mener dette. Det er jo det som er greia med KrF, de mener sånne ting. Det riktige hadde selvfølgelig vært om han hadde sagt at det var Gud som ba ham si det.

UKAS «NÅR SKAL TAXISJÅFØRER BEGYNNE Å OPPFØRE SEG SOM FOLK?»

Skjermdump: VG.no

Det er som om at Dagfinn Nordbø visste inni seg at Søndag Summarum-spalten skulle gjenoppstå, og at han har gått så hardt til verks for å bli omtalt at vi i det hele tatt lurer på om … vi blir lurt trill rundt?

Uansett, det som foreløpig står seg som 2019s verste bidrag til offentligheten begynner slik: «Det hender forfattere drar på skrivetur, og må ta drosje med bagasjen, selv om turen ikke er mer enn tre minutter lang. Så jeg bestilte en Oslo Taxi.»  Ja, og så da? Det viser seg at Nordbø, en selvutnevnt «gubbe» (han er  tross alt norsk satiriker!), måtte bære sin 25 kilos tunge koffert inn OG ut av taxien helt SELV. Vi i redaksjonen er knust på Dagfinn Nordbø sine vegne. Det kan jo i verste fall medføre at alpelua sklir HELT av?!

Er vi ferdige nå? Nei. Nordbø jazzer videre med beinhard samtidsanalyse: «Taxisjåføren er ikke lenger en middelaldrende norsking fra Oslo Øst. Det vanligste nå om dagen er, tydeligvis, er en mann i 20-30-årene, annen/tredjegenerasjons pakistaner som dessverre ikke har lært seg folkeskikk.» Nei, sjansen til å komme med noen generaliseringer ispedd litt arbeiderklasseforakt er vanskelig å la unnslippe når man først har fått rom til å ytre seg i Norges største avis?!

Men er vi ferdige nå? Å neida, for nå har vi kommet til det urkomiske poeng:

Hmm …

Okei, det var som vi trodde. Urkomisk = uhyre morsomt. Det eneste urkomiske her, om noe, må være hvordan Nordbø på elegant og tilforlatelig vis leker smart på slutten, der han henviser til «Den temmelig sprø filosofen Slavoj Sizek». Han mener selvfølgelig Slavoj Žižek.

UKAS KRIMSAK
Noe har skjedd med kona til Tom Hagen. Vi har ikke fulgt veldig nøye med her i lol-redaksjonen (vi venter på filmen), men vi har fått med oss at det handler om et usannsynlig velkomponert forsvinningsnummer: 68-åringen er søkk vekke og kidnapperen er så redd for å bli funnet at betalingsmetoden er gjort såpass komplisert at løsepengekravet er … ja, umulig å innfri.

Mystisk.

Men oppi all denne rotløse forvirringen, redselen og usikkerheten er det heldigvis plass til litt humor:

Skjermdump: Twitter.com/tintomara

ELLER IKKE! :@

Skjermdump: Resett.no

Og så kommer det gravejournalistiske mesterverket: Resett har tatt en RINGERUNDE til de samtlige 20 som har likt tweeten, konfrontert dem og ført dem opp i et oversiktlig excel-dokument. Dette går jo BRA, Lars Akerhaug? Et knøttlite tips til neste gang: ha en sak først, anvend metodene etterpå!

Men hva skal man gjøre i disse krisetider? Heldigvis har vi en statskanal som tar mandatet sitt på ramme alvor:

Skjermdump: Nrk.no

Takk, NRK :) Dette skal vi huske på neste gang vi blir kidnappet.

UKAS JOBBMULIGHET

Oppsann. Hva skjedde med den forrige?

UKAS JOMFRU

Spørsmålet som melder seg er ikke om Jon Hagene noensinne har anmeldt en film før, det er mer … har han noen gang sett en? Anmeldelsen hans av ungdomsfilmen «Psychobitch» i Klassekamen på torsdag kan tyde på det motsatte.

Skjermdump: Klassekampen

Han klarer å kjenne seg igjen i en film som … ikke handler om ham selv, sitt liv, byen og tiåret han har vokst opp i?! Eeeeh … verdens beste film?!

 

UKAS BESTE EVENT

Ja, nå har altså et jævla egg fått flere likes på Instagram enn Kylie Jenner. Det måtte skje. Det som derimot verken måtte, trengte eller burde skjedd er Priors lokalt forankrede spin off.

Trigger warning.

Skjermdump: Facebook

Jepp. De har faktisk plukket ut det som etter all sannsynlighet er et HELT ordinært egg og laget et fuckings meet and greet. Fra klokken 15 kan du møte Egget. Egget vil bli stilt ut i et kontrollert miljø, og være  tilgjengelig for bilder i en begrenset periode, kan vi lese på eventet. Men, overreagerer vi ikke litt nå? Vi er jo alle fortrolige med facebook-eventer man kan melde seg på for å lolle sammen med venner. Lekent format! Kan vel ikke gjøre skade?

Jo, så derfor spøy redaksjonen i kor da vi så dette.

UKAS NEST BESTE EVENT

Ja, vi har en policy om at vi kun skal nevne saker og aktualiteter som ligger tilgjengelig for alle på nett. På den måten kan dere ettergå våre metoder, se oss i kortene og sjekke at det vi bringer på banen faktisk har rammet norsk offentligheten (noe det selvsagt alltid, og dessverre, har). Men pressemailen som ramlet inn i innboksen vår er rett og slett for skandaløs, både i innhold, format og budskap til at den ikke kan nevnes. En vanlig borger av det konstitusjonelle monarkiet Norge skal hedres for sin innsats, det stemmer, det er kongens fortjenestemedalje skal deles ut. Hvordan kan man på best mulig vis lokke norske medier dit? Se og lær:

Men hvem ER DET som inviterer da?

Vi ses, Christer!