Her er de beste og verste reaksjonene på Bildeserien(™)

Det ble en del reaksjoner på bildene av Sandberg og Letnes. Her er de beste. Og verste.

b
a

Bildeserien vår med Per Sandberg og Bahareh Letnes gikk såkalt viralt – noe den naturligvis fortjente. Om du ikke har sett den før, eller om du vil se den igjen kan du se den her.

Det finnes knapt en bedre illustrasjon av norsk offentlighet enn reaksjonene i etterkant. Ja, kanskje bortsett fra selve utgangspunktet for bildeserien: paret Per og Bahareh og dekningen av dem. Massene kastet seg på, det gikk inflasjon i hjerteemoji og tabloidavisene gikk bort fra alle regulerende prinsipper. De skulle ha de bildene!!

Vidar Kvalshaug slukte det med både agn, søkk og snøre. Å brenne en avis? Forkastelig og trist, et angrep på pressefriheten, mente han. Det hensatte redaksjonen i en tilstand av ytterste bestyrtelse, men redaktøren stilte på Dagsnytt 18, hun, tok det på alvor og beroliget forleggeren med at dette var satire. Bare hyggelig det, Kvalshaug! =)

Og nå som vi har fått oppstyret litt på avstand, er det vel ingenting som passer bedre enn å ta de beste og verste reaksjonene på bildeserien ordentlig innover seg.

*Lener oss tilbake*

F*ck pressefrihet

Pass på nå @hariemansen, ellers går du viralt og blir invitert på Dagsnytt 18!

*Lager den mest leste saken i avisens historie*
*Dør*

Ja, kanskje det, Ove Jan Olsen! =)

Når man først skal lage en homage til et berømt bilde er det enda mer passende at noen lager en kake-homage til homagen. Takk, @kristineschi!

Okei, Anne Gro, leit å høre! 

Vi vil ikke si hvem sin hånd det er, og vi vil helst at du ikke spekulerer i dette! 

Hva er det du sier for noe nå Kenneth?

Hæ? Er det en Orderud-referanse? Ord… Sokk… Ord-erud…? Hvis du har den manglende sokken MÅ du si ifra! Eventuelt kan du gi den til Veronica slik at hun kan donere enda en til Fretex.

=)

Takk!

Mashallah!

At landsmoder Gro Harlem Brundtland tilfeldigvis, ja, det stemmer det, ja. Tilfeldigvis var Gro på forsiden den dagen vi tok bildene. Vi prøvde å få tak i forsiden med Sandberg og Letnes fra 15. august, men tror dere de pripne folka på Nasjonalbiblioteket ville la oss bringe deres dyrebare eksemplar ut av huset? HAH. Nei. Å spørre om vi kunne bruke den som fakkel ville antakelig kunne ledet til et forskyndet hjerteinfarkt hos hele staben, så vi unnlot å spørre. Og det gikk ut over Gro. Men: 10/10 innsats av hennes enfoldige forkjemper i kommentarfeltet til Anders Gieværs kronikk (!) om bildeserien.

Ja, hva ER egentlig forskjellen nå igjen?

Og så var det sketsjen laget av Robert Stoltenberg og Herman Flesvig, da. Alt du ser av tekst ovenfor har ledet til dette øyeblikket, for:

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Herman Flesvig (@hermanflesvig)

FYYY FLATE, NRK Underholdning.

Dette er jo … ingenting? Annet enn nok en forringelse av norske humoristers rykte og i det hele tatt en voldsom bekreftelse på at nominasjonen av Norske Satirikere til Årets verste stemme er vanvittig fortjent?

Hva er dette for noe. HVOR er idéen?

«Haha, se på disse bildene, de må vi gjøre narr av! Men… Hvordan? Vi kan jo photoshoppe noe… Nei, dette er jo ekte bilder, det er jo morsommere! Øøh, okei, hva hvis vi bare… lager dårligere versjoner av bildene hvor vi har kledd oss ut? Neei… Det er jo gøyere at det faktisk er dem på bildene … Okei, hva hvis vi kler oss ut som dem, tar bildene, men også lager en film hvor vi parodierer Sandberg og Letnes?? Genialt!»

Vi rødmer.