Er det noen snille og fremoverlente barn her?

b
a

Her er gavene du bør kjøpe hvis barna dine ikke er drevne, fremoverlente eller traumatiserte nok.

Ho ho ho! Det er jul og du er sent ute med julegavene igjen. Hadde du bare vært mer FREMOVERLENT og kjøpt gavene for mange år siden hadde du ikke vært i denne situasjonen nå. Heldigvis er det ikke for seint å gjøre barna dine fremoverlente og klare for fremtiden. Du må bare starte tidlig.

Her er julegavene for deg som vil ha dypt traumatiserte og DREVNE barn.

Les også: Denne arbeidsledige polakken har blitt internettkjendis ved å legge ut bilder av maten sin

The ABCs of Investment Banking

Foto: Amazon/The ABCs of Investment Banking

Ah, endelig en bok som forklarer investment banking til barn! Ifølge bokas beskrivelse kan man følge dyr som «Managing Director Monkey, Analyst Armadillo, Associate Alligator, and the rest of the gang as they learn the ins and outs of investment banking in the boardroom».

Hva A-en står for? All-nighter, selvfølgelig! Nå må vi bare finne ut hva investment banking er. Hm! Får vel lese gjennom boka før vi pakker den inn til guttungen da!

Foto: Amazon/The ABCs of Investment Banking

Om investment banking ikke er noe for barnet ditt, hvorfor ikke prøve Consulting?

Ikke svar på spørsmålet!

Foto: Amazon/The ABCs of Consulting

Consulting er jo… Øhh… Vi vet ikke helt hva det er heller, men at det er nyttig er det vel ingen tvil om. Eller? Også i denne boka hjelper dyr oss å forstå menneskene bak finanskrisen i 2008. Vi møter for eksempel Consultant Cat, Partner Panda og Analyst Armadillo. Eller som eksempelet under, når en katt prøver å selge at risk fees (???) til et møterom fult av Alligatorer eller krokodiller:

Foto: Amazon/The ABCs of Consulting

Kan du si AT. RISK., jenta mi? Hm? AT! RISK!

Les også: Quiz: Er du grevinnen, hovmesteren eller en tredje person som ser på «Grevinnen og hovmesteren»?

Barnehage for ledere

Nå tenker du kanskje at denne overskriften er en slags vits, at ledere generelt kanskje kan virke som om de kommer rett fra barnehagen ;)? Spesielt lederen på din jobb?? :P Ja, nei. Morsomt det, men det er ikke det vi skal frem til her.

Om du har et sånt barn som ikke leser engelsk eller som ikke er klar for å låse seg til investment- eller consultingkarriere allerede i 5-årsalderen kan du jo sikre ungen din et plass i Hoppenspretthallen barnehage på Jessheim hvor de ifølge Aftenposten har et ledelsesprogram og hvor veggene er dekorert med slagord som «Vær proaktiv», «Tenk vinn-vinn». «Skap synergi» og  «Slip sagen».

Det er i alle fall noen som kommer bedre økonomisk ut av denne barnehagen!

Bitcoin-barn

For de som har barn som har fått med seg det grunnleggende om synergi i barnehagen og har lært alt de kan fra Analyst Armadillo og Associate Alligator, er det på tide å bli selvstendig. I tegneserien Tale of the Bitcoin Kid: Learn about earning kan man lese om Alex, som vil ha en ny laptop, men foreldrene oppfordrer han til å investere i bitcoin for å tjene pengene selv.

Foto:allthingsdecentral.com

Ja, hvorfor ikke bruke konfirmasjonspengene på Bitcoin? Bare vær littegrann forsiktig når du er på dark web, Alex! Det er… Det er endel som skjer der. Forslag til oppfølgerbok: Alex skal cashe ut bitcoin-pengene men finner ikke passordet sitt og det driver han fullstendig til grunne.

Runke-rikdom

Foto: Amazon

Etter å ha intervjuet 300 mennesker med suksess har Dr. Larkin fra USA funnet ut hva de alle har de felles: De onanerer. Visdommen har han samlet sammen i boka Beat Your Way to the Top: Masturbation as a technique for business success. 

Og når du likevel er inne på Amazon og kjøper en bok om å runke deg til toppen, hvorfor ikke slenge med disse tre tingene i handlekurven til deg selv også? God jul!

Les også: Julegavetips: Norges rareste bøker