SPILLELISTE: Så mye bra, ny musikk på så liten flate

Vi har oppdatert Best Akkurat Nå-spillelista vår på Spotify med Martin Hazy, Hedvig Mollestad, 6ix9ine, Grimes, Smeke Reven og mange fler!

b
a

Hver uke legger N&Ds musikkredaksjon til ti nye og primært norske låter i vår Best Akkurat Nå-liste på Spotify. Trykk på det lille kalendertegnet (desktop!) eller den lille trappa heeeelt øverst om du er på mobil, så kan du sortere det sånn at du får opp det vi har lagt inn sist først.

Under er litt om noen utvalgte utvalgte – flere i lista! Hør og følg!

LES OGSÅ: Anna Kajander: – Ofte skriver jeg tekster som er alt, alt for intime

Martin Hazy – Poenget (med Girson, KingSkurkOne, Lille Leon, Angelo Reira, Jonas V, Vågard)

Martin Hazy, som har rykte på seg for å være den i Dårlig Vane som jobber hardest, er ute med debutalbumet sitt og sparer ikke akkurat på kruttet på førstesporet. Seks gjester! Oppkjørt & Nedkjølt er tung høst-hiphop perfekt timet for oss som gjør oss klare til å drite i adventstiden, og det den fører med seg av stress, kos og handlemas.

Det eneste kjipe er at dette ikke ble coveret:

 

Se dette innlegget på Instagram

 

«Hazy Potter Og De Gises Stein» på kino 30.November! Mekket av @matskbl

Et innlegg delt av Martin Hazy (@martinhazy)

 

Grimes – We Appreciate Power  (ft. HANA)

Det skulle helst ikke vært sånn, men det ER vanskelig å forholde seg til Grimes etter hun ble sammen med Elon Musk. Sånn er det bare. Vi elsket henne uforbeholdent, og nå er hun sammen med en psykopatisk nerd som er kjip mot arbeiderne sine. Som Weird Twitter-legenden BAKOON tweetet i går: «listen to this elf sing about pacman while you visualize elon musk hunched over her all sweaty, saying shit like ‘im going aggro on your piranha plant, grimes-chan’».

Om hysteriet bunner i slutshaming eller ikke skal vi la være å vurdere, men den nye singelen gjør mildt sagt ikke situasjonen lettere, rent musikalsk. Grimes fortsetter i retningen hun tok med «Medieval Warfare» fra Suicide Squad-soundtracket. Det virker som hun prøver på et slags 90-talls industriell rock-revival, med, for å være ærlig her, et ganske idiotisk gitarriff, som bærer den ellers ganske fengende poplåta. MEN! Det uintelligente lydbildet sammen med den engel-liknende stemmen hennes gir først og fremst assosiasjoner til rocka jentepop fra årtusenskiftet – tenk Anastacias «Left Outside Alone», bare med soundet til Alice Coopers «Brutal Planet». Og det ER jo kult da, er det ikke?? Er det ikke…?

Smeke Reven, Oral Bee – Spellær Bæller Kakse 

Norges to morsomste rappere på samme track. Gi oss mer! MER!

LES OGSÅ: Videointervju med Oral Bee: – Pimpguden tvinger meg til å bawle

Hedvig Mollestad Trio – Bestie Bestie 

Ukens seigeste låt! Proggete jazzjam i verdensklasse.

6ix9ine, A Boogie Wit Da Hoodie – WAKA 

Etter mye om og men slapp den mildt sagt omstridte 6ix9ine debutalbumet DUMMY BOY denne uka. Og for et album! I skrivende stund er New York-rapperen i politiets varetekt, siktet for en rekke gjengrelaterte lovbrudd, men jaja. Personen Daniel «6ix9ine» Hernandez kan man like eller mislike (kanskje helst mislike) men musikken hans er bra – og det er tross alt det denne spalten handler om.

Nesten hele DUMMY BOY er bra, i den forstand at de fleste låtene kunne vært singler. Noen vil kanskje si at dette er et tegn på manglende kunstnerisk dybde, men faen heller: morsomme låter er gøyere enn kjedelige, viktige og/eller eksperimentelle låter. 6ix9ine var aldri en IQ-rapper uansett.

På «WAKA» har han fått med seg en annen New York-rapper, A Boogie Wit Da Hoodie og superprodusent Scott Storch på en– ja, hva er det, en slags remake av A Boogie Wit Da Hoodies beste sang, «Ransom» fra 2016? En kul sang og fin hyllest til Waka Flocka Flame (også fra New York) er det uansett.

LES OGSÅ: Smil & Gift møter Veronica Orderud