En av disse er Årets Osloborger

Vi vet ikke hvem Aftenposten kommer til å kåre til Årets Osloborger, men vi vet at det blir en av disse.

b
a

Hvem fortjener å bli årets osloborger? Det spørsmålet prøver Aftenposten å gi svaret på hvert eneste år – eller rettere sagt: de oppfordrer leserne sine til å nominere og stemme på kandidater. Tidligere har folk som Arild Knudsen, Hanne Kristin Rohde, Gunnar Sønsteby og Wenche Foss fått utmerkelsen.

Men hvem vinner i år? Vi har dessverre ikke peiling, men det MÅ jo bli en av disse, det må jo det.

Ubuyadullah Hussain

Ubuyadullah har glimt i øyet og urokkelig tro på både Gud, vold og lidelse. Dette, sammen med en vanvittig stå-på-vilje og herrlig unorsk fremme-i-skoa-holdning gjør han definitivt til et menneske som er blant Oslos aller, aller beste. Hans sterkeste egenskap er at han aldri gir opp å planlegge terror.

Det eneste det skorter på er gjennomføringsevnen, Oslo-gutten har nemlig en lei tendens til å bli satt i politiets varetekt, men dette er ikke noe vi i juryen har valgt å vektlegge.

Stå på, Ubuyadullah! Hvis du bare dreper noen folk snart blir det sikkert Kalifat her òg! Heia heia! :)

LES OGSÅ: Prest: – Islam er en politisk ideologi som dessverre står for mye vold

Andreas Slettholm

Aftenpostens modige Oslo-kommentator pangstartet kommentator-året sitt den 5. januar da han snek inn følgende passasje i en artikkel om nasjonalisme (!):

«Jeg har vært disse stedene, lest bøkene og smakt på vinene og ostene. Jeg har festet i Marais, spist på østersrestaurantene i Montparnasse, møtt innlandskorsikanere som fnyser av øyas turistifiserte kystlinje. Jeg har besøkt kjærester som har utvekslet til Frankrike, spist skinkestek på nyttårsaften på et bøttekott av en studenthybel. Gått hutrende, blakk og gaulouisesrøykende med kompiser langs Seinen i november uten stort annet å finne på.»

«I’ve seen things … you wouldn’t believe …»

Resten av året har han brukt på å skrive «viktige» ting som for eksempel at førerløse biler byr på utfordringer, at bompenger er en praktisk måte å finansiere vei på, at båtflyktninger som holder på å drukne bør reddes og at frykten for økende forskjeller er overdrevet. Takk!

LES OGSÅ: Vi er på vei mot et kaldere samfunn, mente folk i 2018. Og i 2016. Og i 2008, 1999, 1995, 1989, 1984 …

Å lese en God Tekst kan gi en deilig forløsende følelse av at dette har du tenkt selv – akkurat dette – bare at du ikke har klart å formulere det. Å lese sånne tekster er som å gå på do når man må veldig på do, bare at med hjernen. Nice!

Andre tekster får deg også til å føle dette har jeg tenkt selv! Ikke fordi det har ligget latent og uformulert et sted inni deg, men fordi du faktisk HAR tenkt det selv – noe som ikke er så rart, fordi det er så middelmådig, opplagt, enkelt og uoppfinnsomt.

Er man en idiot kan disse måtene å føle nærhet til en tekst på være vanskelige å skille.

Derfor er Andreas Slettholm den dumme personens smarte fyr. Han skriver ting alle tenker fra før. Slik slipper man å tenke nytt. Slik slipper man å føle ubehag.

Det bør han hedres for.

Min psykisk sterke sønn Nikolai

Jeg er  stolt av min psykisk sterke sønn Nikolai! Bare 44 cm lang og 3300g tung var han da han ankom verden, men allerede etter kort tid viste det seg at den sjarmerende sveklingen var ekstremt psykisk sterk. Dette fant jeg og min familie ut ved å gjennomføre en rekke psykisk utmattende tester som (for eksempel) å snakke med nordnorsk dialekt om SEX, DRAP, VOLD, TRUSLER, FARLIGE MASKINER og GIFTIGE DYR. Men det som dreper deg gjør bare min psykisk sterke sønn Nikolai enda sterkere. I løpet av 2018 har han vært usuksessfull gründer av hele ni (!) start-ups som alle har gått ut på å få Tine Meierier til å trykke bilder av nakne damer på melkekartongen. Men gir han opp? Nei! Min psykisk sterke sønn Nikolai gir aldri opp – og han er årets osloborger!

LES OGSÅ: 13 øyeblikk fra Aftenpostens sinnssvake 2017-videoer

Min fysisk sterke sønn Simen

Jeg glemte dessverre å nevne at jeg har en ekstremt sterk sønn også! Han heter Simen og armene hans er helt giga. Jeg er så imponert over han! Men han har det ikke så bra, Simen. Dessverre. Han er nemlig psykisk svak! Om gutten blir kåret til årets osloborger får han det nok bedre.

Så … en av disse blir det altså. Lykke til!