Topp 9 ting Norge kan gjøre for å forsvare seg mot Russland uten NATO

Snøhetta-design, Joshua French og influencere. Det er noen av våpnene vi forsvarer oss med om vi må sloss mot Putin alene.

b
a

NATO-øvelsen Trident Juncture foregår i disse dager i Norge, og det er den største militære øvelsen siden den Kalde krigen. Totalt er det om lag 50.000 soldater fra 31 forskjellige land som deltar, og målet er å teste vår evne til å operere sammen i krig. Som er mye av poenget med NATO.

Samtidig pågår det demonstrasjoner mot øvelsen, for eksempel de som ble arrangert av Norge ut av NATO.

Det er ingen hemmelighet at NATOs største bekymring er et aggressivt Russland.

Russland har med sine over 1 million aktive soldater verdens femte største hær. Landet bruker 66 milliarder dollar på militæret hvert år, og har verdens største atomvåpenlager. De siste årene har Russland invadert naboene Georgia og Ukraina, sendt militærstyrker til Syria og Libya og brukt militæret mot opprør i Tsjetsjenia. I tillegg har militærøvelser rettet mot land som Norge økt kraftig. For eksempel foregår det nå en massiv opprustning av en militærbase med atomraketter ved grensen til Norge.

Norge har nesten 23.000 aktive soldater og det 385 203 kvadratkilometer store landet vårt har en 2 650 km lang kystlinje. For ikke å snakke om den 196 km lange grensa til RUSSLAND. 

Kanskje NATO-motstanderne har rett i at øvelser bare øker risikoen for krig ved å provosere Russland? Og kanskje er det et godt poeng at NATO binder oss for mye til USA. Kanskje trenger vi ikke NATO i det hele tatt? 

Her er noen måter vi kan forsvare landet vårt mot en eventuell Russisk invasjon, helt uten NATO.

Les også: Boikotter VM: – Homofile sendes i konsentrasjonsleirer

1. Betale Snøhetta 600 millioner for å designe et dritstort, stilrent og minimalistisk bananskall som vi kan legge utenfor Kirkenes og håpe at de russiske soldatene tråkker på det og sklir.

Når det kommer til praktisk og kjempedyre løsninger er det ingen i verden som er bedre enn det norske designbyrået Snøhetta. Som forsvar av landet vårt er noe ubrukelig og dyrt Snøhetta-designet verdiløst, men som metafor for landet vårt er det perfekt.

2. Tvinge landets største influencere til å skrive et sponset blogginnlegg hvor de prøver å overbevise de av offiserene i det russiske forsvaret som er homofobe om at det er jævla homo å invadere Norge.

3. Få Aurora og Sigrid til å lage en quirky sang om at krig er dårlig. 

Sannsynligvis vil det ikke hjelpe noe på forsvaret av Norge, men i beste fall blir de invitert på Jimmy Fallon, så kommer i alle fall Sigrid og Aurora seg ut av landet!

4. Si til alle alle gründerne og eiere av start-ups i Norge at vi kutter støtten deres om de ikke finner på en slags dødsmaskin som både dreper alle soldater i Russland, men også skaper grønne arbeidsplasser.

Les også: UiOxRussland: Blir russisk nasjonalisme verre av OL-utestengelsen?

5. Lage en russisk versjon av Skam og håpe at russerne liker det så godt at de blir glade i oss.

Sesong 1-3: Dimitri og Oleg banker dritten ut av skolens eneste muslim og skolens eneste homofile.

6. Ansette Henrik Mestad som statsminister og be han oppføre seg som karakteren sin i Okkupert og håpe på at det ikke blir verre enn den fiktive okkupasjonen. 

7. Erstatte hæren med Joshua French og Orderud-paret og håpe at det skjer masse rare ting vi aldri helt får svare på, men at det ender med at alle i den russiske hæren dør.

De er sikkert uskyldige!

8. Gjøre det til en russeknute å ta med seg fire russiske soldatliv i døden mens man forsvarer Finnmark.

Ny trend blant unge på Snapchat: Ta kongla og dø for landet ditt.

9. Lage en kjempestor eske som blir holdt oppe av en pinne festet til en snor og legge en enorm flaske vodka under. Når alle de russiske soldatene er under esken for å ta flasken drar  vi i snora så den faller over soldatene og fanger dem. Ja vel, så er de fremdeles er der, men nå har vi i alle fall kjøpt oss litt tid!

Eventuelt kan vi slippe en kjempestor ambolt på hodet deres når de stopper for å ta vodkaen, men å løfte noe så tungt over lange avstander har vi sannsynligvis ikke helikoptere nok til å gjøre.

Les også: Det er varmt: Russiske kids fyller stua med vann