De beste øyeblikkene fra «Hotel Cæsar» lever videre på Instagram-kontoen Cæsar Screens

Etter 3123 episoder stengte Norges mest kjente hotell dørene i fjor. Heldigvis lever serien videre på Instakontoen «Cæsar Screens». Og i våre hjerter.

b
a

Etter nesten 20 år, 34 sesonger og 3123 episoder sluttet Skandinavias lengstlevende såpeserie Hotel Cæsar i fjor.

Serien lever ikke bare videre i våre hjerter, Hotellet har nå fått en velfortjent renessanse på Instagramkontoen Cæsar Screens, hvor hotelcaesarfan88 ifølge bioen deler «For det meste screenshots fra Hotel Cæsar ☺️☺️☺️Med fokus på de tidlige sesongene ????????????».

Les også: RIP Jens August :( 7 toppnoteringer fra sjarmtrollets Cæsar-karriere

Kontoen har et ekstra tematisk fokus på mat, drikke og mote, og minner oss på de beste øyeblikkene fra tidlig Cæsar. Husker du for eksempel Jens Augusts stilendring på begynnelsen av sesong 7?

Eller hva med episoden hvor noen forsøkte å rane Åges niese Andrine i sesong 12?

 

Åges niese Andrine ankommer Hotel Cæsar i sesong 12. Hun vil begynne som pikkolo, men Åge insisterer på at det er et yrke for gutter. Derfor blir overraskelsen stor da Åge blir ranet mens de to vandrer sammen på Hausmania, og Andrine fullstendig overrumpler alle de tre gjerningsmennene. Åge måper mens Andrine tar rotta på gutta i ren Jackie Chan stil, og gir henne i etterkant jobben som pikkolo på hotellet. Over ser dere henne «fight it out», og det foran en såkalt «piece» av graffitilegenden @juan_fiveliner ! Sistemann (i blå hettejakke) tør ikke engang å prøve seg, og nøyer med å kalle Andrine «bitch» før han kapitulerer og forlater åstedet sammen med sine to forslåtte medsammensvorne. Sveip for å se hvordan den tøffe jenta fra Narvik leker seg!

Et innlegg delt av Cæsar Screens (@hotelcaesarfan88)

Og hvem kan vel glemme Knut Arne og Thomas Hildrings krangel om Benedicte??

 

Knut Arne bor en stund i kollektiv sammen med sin rike, men avslappede kompis Thomas Hildring, nevø av Harald og bror av Hans Christian som er Jens Augusts venn fra NHH. Her ser vi Knut Arne og Thomas slåss etter at Thomas har stukket av til London sammen med Knut Arnes kjæreste Benedicte Brubak. Thomas og Benedicte har heller ikke bare feriert sammen, men også hatt en romantisk/seksuell affære. Knut Arne avdekker det hele og blir meget skuffet, noe ansiktsuttrykket hans her tydelig viser (zoom inn for å se bedre). Hva synes dere forresten om «guarden» til Knut Arne? Ikke særlig imponerende, eller hva? Når det er sagt er Thomas sin enda verre. Utrolig nok forsones de og Benedicte, etter en turbulent periode.

Et innlegg delt av Cæsar Screens (@hotelcaesarfan88)

Hotellcæsarfan88, som ønsker å være anonym, sier til N&D at han valgte Hotel Cæsar fordi serien er den «ultimate manifestasjonen av Ola og Kari Dunks skyggesider».

— Vi får se nordmenn- og kvinners villeste drømmer og begjær. Det er fantasiene vi aldri fikk lov til å ha. På 90-tallet ble slike fantasier litt mer legitime og jeg tror kanskje det fungerte som en buffer mot enda mer utagerende folkelig oppførsel. Et oppgjør med nisseveldet som kunne ventilere alt vi hadde gått og båret på så lenge. Vakkert er det uansett.

Les også: Hvilke norske serier fortjener nye sesonger?

Hvor ofte ser du på Hotel Cæsar?

— I perioder ser jeg hver dag, mange episoder om dagen. Det meste jeg har sett er kanskje 20-25 episoder på en dag, og det har som regel vært mens jeg jobber. Handlingen utspiller seg sakte, så den er spesielt velegnet for multitasking. I andre perioder kan det gå et par måneder uten at jeg ser noe særlig.

Hva er de beste sesongene? 

— Sesong 11 er rå. Det er når Arne Marcussen prøver å forgifte Hugo med arsenikk. Jeg gleder meg også til sesongene rundt 2006, som jeg husker som et absolutt skamløshetens klimaks. Det er når Scott og Rolv styrer hotellet, Rolv kommer ut fra fengsel som gangster og Eva blir avhengig av kokain.

Har du vurdert å screenshotte andre serier? Mot i Brøstet, for eksempel?

— Jeg er en stor Mot i Brøstet-fan, bummer at Tore Ryen er blitt syk og signeringen av det nye DVD box-set’et på Platekompaniet på Oslo City ble avlyst, men for meg er det ingenting som kan måle seg med Cæsar. Samtidig synes jeg det er ekstremt synd at Familiesagaen de syv søstre og Offshore ikke er tilgjengelige på nett. Kanskje kjøp av disse kunne vært aktuelt for Netflix eller HBO Nordic? Ja, jeg vet at reforhandling av kontrakter med alle involverte er en kompleks men nødvendig forutsetning for at dette skal skje.

Les også: «Mot i Brøstet» drar på turné: – Her spares det ikke på konfekten! :))))

Noe annet du vil si når vi først har deg her?

— Jeg vil oppfordre alle til å se Hotel Cæsar. Vi er utrolige heldige som har alle episodene på TV2 Sumo. Det kan umulig ha vært lønnsomt å legge dem ut. Dette oser av entusiasme heller enn simple kost/nytte-kalkyler. TV2 fortjener ros!