Spilleliste: Her er ukas beste låter!

FAKETHIAS, Kald Flamme, Das Body og Sebastian Zalo er bare noen av gullklumpene du finner blant ukas diggeste sanger.

b
a

Hver uke legger N&Ds musikkredaksjon til (ca) ti nye og primært norske låter i vår Best Akkurat Nå-liste på Spotify. Trykk på det lille kalendertegnet (desktop!) eller den lille trappelignende greia heeeeelt øverst om du er på mobil, så kan du sortere det sånn at du får opp det vi har lagt inn sist først.

Under er litt om noen av låtene – flere i lista. Hør og følg!

FAKETHIAS – Epinephrine

Denne uka var det som om FAKETHIAS svarte SOPHIEs debutalbum med sin debut-EP Attune. Sushi x Kobe-DJen Mathias Humlen har her satt sammen noe alvorlig mørk og vond instrumental-elektronika, i samme landskap som en av vår tids mest aggressive hiphop-låter «Metadon/Subutex». FAKETHIAS har skjønt noe folk flest ikke skjønner: det er generelt alt for lite GABBER.

Les også: Quiz: Du er Sylvi Listhaug. Klarer du å balansere ditt ønske om makt med det å være et moralsk menneske?

Kald Flamme – Buffon

Strilegutten Kald Flamme er tilbake med ny låt etter kjempefine «Er på vei» fra Vin og rap-albumet. Denne gangen låner han beaten fra franske PNL sin «J’vends» fra 2015. Å si at urørt-finalisten outshiner idolene sine ville både vært å ta i og å lyve. Dessverre. Men Kald Flamme er hot uansett. PNL har forresten også såvidt begynt å røre på seg, etter nesten to år med stillhet fra den kanten. Vi gleder oss.

Sebastian Zalo – Nåomdan (ft. Jaa9 & OnklP)

Det er fascinerende å følge med på Sebastian Zalo. Det er nesten som om han BLIR en artist rett foran øynene våre. I real time. Zalo prøver, feiler og utforsker uttrykk, men holder verken denne prosessen eller usikkerheten som nødvendigvis følger med, skjult for omverdenen. En forslitt klisjé, kanskje, men han gjør sårbarheten til sin styrke. Og i blant lager han skikkelig bra musikk. «Nåomdan» er andre singel på to uker fra Horten-rapperen. Den forrige, «Vokse opp»,var et poppete forsøk på å lage en sårbar låt om – ja, det har du sikkert gjettet allerede. Den bikket kanskje litt for langt over i det radiovennlige landskapet, for vår smak. Denne uken har han med seg Jaa9 og OnklP. Resultatet er enda en låt med poppete sommervibes, men den minner mer om godlåter som f.eks. Calvin Harris, Frank Ocean og Quavos «Slide» enn generisk P3-pop. Da er det ironisk, kanskje, at det er denne som er listet på P3. Uten at vi er uenige i det

Les også: Videopremiere: Sushi x Kobe skyller ned sosial angst med alkohol

Das Body – Boys

Ja, gutter eller hva… Solen skinner når man tenker på dem. Das Body har ulmet en touch mer i undergrunden enn før etter mye *robotstemme* Bylarm-buzz, og leverer sterkt med sin første singel. Er Tame Impala-type funk-beat, vocoder og Tangerine Dream-synths lyden av sommeren 2018? Håper det.