Nova Amor gir deg den beste rap- og r&b-musikken fra mai

De beste rap- og r&b-låtene du kanskje gikk glipp av i mai.

b
a

Det kan være et svare strev følge med på musikk. Det kommer jo ut bra musikk HELE TIDEN. Og så har det jo vært strålende vær i det siste også. Da er det lett å la oppvasken samle seg på kjøkkenbenken og la spillelistene forbli uoppdaterte ;) Men fortvil ikke!

Gøte, Eli, Even, Faduma og Kristoffer i  Radio Nova-programmet Nova Amor (Norges beste rap- og rnb-program hver fredag klokka åtte) har satt sammen en ny liste med sine rap- og rnb-favoritter og samlet de i verdens enkleste format: En spilleliste.

Spillelista finner du nederst i saken!

LES OGSÅ: Guide: Den beste rap- og rnb-musikken fra april

Even:

Even Skogen

Aron Can – Í gær

19 årige Aron Can har visstnok rukket å bli Islands mest streamede artist. På tross av at jeg hørte mye på det forrige albumet hans forstår jeg fortsatt ikke et grann islandsk, men heldigvis er forblåst og kald autotunebasert synge-rap fremdeles noe av det jeg liker aller aller best. At islandsk ligner akkurat nok på norsk til at jeg tror at jeg skjønner et ord innimellom her og der, gjør det også ekstra lett å overbevise meg selv om at jeg faktisk av og til kan relatere til teksten, selv om det sikkert ikke stemmer. Uansett, Í gær, (som betyr «jeg går» på islandsk forteller google translate meg), er en melodisk, men nedstemt låt jeg gjetter på handler om at han skal ringe noen før han går, og muligens også at det er mye tåke ute? Med andre ord den perfekte låta å sette på når du vil behandle det posttraumatiske stresset fra forrige gang du var på Sørenga.

03 Greedo – High Off Me ft. Yung Bans

Greedo ble nylig dømt til 20 år i fengsel for diverse lovbrudd. Det betyr jo mest sannsynlig slutten på rapkarrieren for et av årets store gjennombrudd, og da egentlig før den fikk starta. Kjipt! Heldigvis for oss er Greedo inne i en 2 Pac-esque flyt om dagen, og tar angivelig opp 15 låter i døgnet, med et uttalt mål om å ha 30 ulike prosjekter klare til han møter opp til soning. Med andre ord så kan det være at vi ikke går tom for 03 Greedo-låter med det aller første. På «High Off Me» har han fått med seg en av de mest hypa unge rapperne om dagen, Yung Bans, og resultatet er, som de som har hørt litt på 03 Greedo tidligere kanskje kunne ha gjetta, både rowdy og fullt av dopmetaforer.

LES OGSÅ: Angelo Reira om «geezing», alkoholisme og Morgenbladets etiker

Gøte:

Gøte Strindler

Aden X Asme – Para

Fra Hammarkullen i Göteborg, med millioner av avspillinger og denne sommerferske EP`en i kassa si er Aden X Asme kanskje det kuleste og mest spennende som skjer i skandinavia for tiden! …og når de synger hooket her så er jeg hooked, så klisje er det faktisk! Noen som kan oversette det på slutten av refrenget for meg? Det er så fint!

Lil Baby – Yes Indeed feat. Drake

Den er så usannsynlig fet den låta her! Eller SANNSYNLIG MENTE JEG! For at årets feteste artist, og tiårets feteste artist skulle lage noe fett, er jo ikke noe rart. Eller litt rart kanskje, når du tenker på hvor LAAAAAAME «I`m Upset» er…..  Men anyway, når Baby går «$2500 for a new pair of tennis shoes, The same price, I could make them youngins come and finish you» så er han fetest! Punktum!

LES OGSÅ: Radikale danske teenage-piger i en vanlig verden

Kristoffer:

Kristoffer Jakobsen

Tyga – Taste feat. Offset

Jeg skal være den første til å innrømme at jeg har ansett Tyga som nok en Wiz Khalifa-rapper: Uengasjerende flow, late rim og lite karisma. Tyga har likevel kommet seg det siste året, godt hjulpet av stilig produksjon, i dette tilfellet av d.a. Domain. d.a. Kan også skilte med produksjon for tungvektere som Future, Chris Brown og Kevin Gates, for å nevne noen. «Taste» har en uimotståelig bounce, noe som gjorde at fristelsen ble alt for stor til  å lage en musikkvideo fylt med ristende rumper. Kanye West bifalt estetikken i musikkvideoen og mener at det er den beste musikkvideoen laget noen sinne. Nu vel. Låta kommer i hvert fall i grevens tid til sommervarmen.

Cherrie – Det slår mig ibland

Om man skal ramse opp de beste rnb-artistene i verden i dag, vil jeg absolutt hevde at Cherrie ligger på topp fem, muligens sammen med Chris Brown, SZA (god bedring!), Tink, og DVSN (tilfeldig rekkefølge). Cherrie har den klangen i stemmen som leder oppmerksomheten hen til 90-tallets storheter, og selv om jeg som musikkformidler av ny musikk forsøker å ikke være for nostalgisk, er jeg tilbøyelig til å være litt grinebiter med tanke på mangelen på rnb som får meg til å føle på samme måten som den musikken som ble laget i det magiske tiåret gjør. Cherrie får også velfortjent internasjonal oppmerksomhet, og jeg kan ikke tenke meg en bedre oppfølger til «613» for alltid enn dette.

LES OGSÅ: Emilie Nicolas med nytt album: – Det føles helt ut som der jeg skal være

Faduma:

Jay Prince – In the morning

Du vet den følelsen når vinteren endelig har ghostet og sommeren bare «sis is back!», og du føler kroppen samarbeider med deg igjen, motivasjonen 1 hunnid og du er klar for alt? Den følelsen der, det var det sangen til Jay Prince ga meg. «In the morning» er en leken og feelgoody typ sang som har et refreng som raskt fester seg. Deffo en av mine summerjams dette året.

Guleed – Aktiv

Guleed fra Malmös New Wave slapp i begynnelsen av april singelen «Aktiv». Jeg leste et sted at dette var en gave til fansen i påvente av det kommende debutalbumet hans. En fin gave, bless! Guleed har vært ganske aktiv dette året, det blir spennende å se hva han har jobbet med i det siste. Han har forøvrig også vært innom Nova Amor, du kan sjekke ut den sendinga her.

LES OGSÅ: Anmeldelse: «Hereditary» er kanskje årets skumleste film

Eli:

Eli Melby, Nova Amor

KingSkurkOne – Tenker På Deg feat. Ira

Skurken har lekt seg med ulike hiphoputtrykk den siste tida. Etter litt ekte samarbeid med Pumba og Kamelen er det forfriskende å få litt tropisk kjærlighet inn i øret. Selv om Skurken er god på å rappe, liker jeg han nesten best når han synger med den stemmen han har, tilsynelatende fritt for autotune. Sammen med hittil ukjente Ira skaper han her en lengtende forelsket vårballade som kunne vært produsert av Kygo, men som selvfølgelig er signert Moggger.

BlocBoy JB – Produced by Blocboy

Lo-Fi rapmusikk er så autentisk og god i all sin minimalisme. Jo mer det høres ut som det er spikra sammen hjemme i kjellerstua, jo bedre. Låten Produced by Blocboy gir assosiasjoner til Kodak Black’s aller første spor, men også til Amor-vennen Mr. 2-17 fra Atlanta, med sine sparsomme men ekstremt effektive produksjoner basert på enkle pianomelodier og trommer på låter for blant andre Bankroll Fresh. At BlocBoy JB kan produsere er et kirsebær på toppen av en milkshake lagd av virale dansemoves og Drake cosigns. 2018 er BlocBoy’s år.

Følg Amor Galore på Spotify eller bare trykk på spillelista HER: