Foto: Thomas Ekström

Moteveteran Jan Andre Svean om Lan Marie Berg: – Bør nektes adgang til alle butikker i byen

«SVEAN Paleet står klare til gi deg en blanding av kunnskap, gode moteråd og entusiasme.», står det på kjøpesenteret Paleets hjemmesider. Daglig leder og innehaver, Jan Andre Svean, står åpenbart også klar til å fordømme deg hvis du skulle finne på å prøve en masse klær, ta bilde av taggen for deretter å forlate stedet og aldri komme tilbake – i alle fall hvis du er byråd for miljø og samferdsel i Oslo, Lan Marie Berg (MDG).

I et innlegg på Facebook-gruppa «Ja til bilen i Oslo» kaller han MDG-politikeren for frekk, og mener at hun «burde nektes adgang til alle butikker i byen asap!!»

Men nå kan det virke som om at SVEAN-eierens irritasjon bygger på et feilaktig grunnlag. For Lan Marie Berg publiserte i formiddag et bilde av en kvittering som viser et kjøp fra nettopp: SVEAN, et kjøp som dateres tilbake til 31. mai.

– Nå viser moteveteran Svean hvor han står

At Lan Marie Berg blir hengt ut på denne måten får blant andre tidligere pressesjef i Vegvesenet, Kjell Bjørn Vinje, til å reagere på Twitter.

Til NATT&DAG utdyper han at han reagerer «kontant og spontant på bullshit og hets». Han understreker at han ikke stemmer på MDG, heller ikke på Berg, men han står opp for anstendigheten.

Les også: NATT&DAG møter Miljøpartiet De Grønne 

– Butikkeier Jan Andre Sveans utfall mot Lan Marie Nguyen Berg er noe av det mest bedritne uthenging jeg har sett på lenge. Uten noen relevant sammenheng og politisk aktualitet.  At «redaktør» Jarle Aabø kaster seg på – villig og offensivt sprer denne drittpakken til sine lesere på den såkalte Facebook-avisa si gjør ikke saken noe bedre. 

Ifølge Vinje er Sveans utfall langt unna det vi bør tolerere. Han ser ikke for seg samme utfall dersom Raymond Johansen eller Erna Solberg skulle ha rotet seg innom butikken på Paleet på jakt etter nytt tøy.

– Denne hetsen er dessverre en del av et mønster. Er Berg mer utsatt fordi at hun er kvinne, fordi hun er ung, fordi at faren er fra Vietnam? Alt tyder på det!  Ikke bare i denne saken, men også hvordan hun er omtalt og behandlet i sosiale medier, i utvalgte nettaviser og ikke minst av enkeltpersoner tidligere. Jeg tror ikke noen norsk politiker, inkludert Jonas og Erna, sjøl ikke tilbake til Gro og Kåre, har opplevd makan til personifisering som Berg. Nå viser moteveteran Jan Andre Svean også hvor han står! 

Jan Andre Svean ønsker ikke å kommentere saken til NATT&DAG, men forteller at han «er pissed fordi at denne byen stenger». 

X