Paleet tar avstand fra «dømmende» kommentarer om Lan Marie Berg (MDG) og Svean vil gi 10.000 kroner til et formål Berg velger

I går skrev NATT&DAG om Jan Sveans, eier av merkebutikken SVEAN på kjøpesenteret Paleet i Oslo, kommentarer om Lan Marie Berg (MDG). I et innlegg på Facebook-gruppen «Ja til bilen i Oslo» skrev Svean at Berg burde nektes adgang til byens butikker etter at hun prøvde plagg hos dem – uten å kjøpe. Dette fikk flere til å reagere, blant andre Kjell Bjørn Vinje, tidligere pressesjef i Vegvesenet, som mente det var en bedriten uthenging av MDG-politikeren.

– Butikkeier Jan Andre Sveans utfall mot Lan Marie Nguyen Berg er noe av det mest bedritne uthenging jeg har sett på lenge. Uten noen relevant sammenheng og politisk aktualitet, skrev han. 

– Meldingen var urettferdig og dømmende

Nå har også Paleet kommentert saken. I et innlegg på sin Facebook-side skriver de at de har blitt gjort oppmerksomme på innlegget som har spredt seg i sosiale medier, og at de «tar sterk avstand fra at en av våre leietakere henger ut en besøkende». De kaller det et klart brudd på deres forventninger til leietakerne, for på Paleet er alle velkomne til å besøke de butikkene som er der, uavhengig av om de har tenkt til å handle eller ikke. å

Det har ikke lyktes N&D i å få en utfyllende kommentar fra Paleet.

Stridsøksen er begravet

I går publiserte også Lan Marie Berg et innlegg på sin egen Facebook-profil, der hun skriver at hun og Jan Svean har vært i dialog, og at de har begravet stridsøksen.

Berg skriver at hun reagerte på innlegget til Svean av flere grunner, blant annet at hun synes det er ubehagelig at folk skal skrive om at hun har vært og kikket på klær. Samtidig understreker hun at reaksjonene har vært belastende for Jan Svean: «Etter at han la ut innlegget, har mange kritisert ham på nett og medier har ringt ham opp. Det har også gjort ham lei seg og bekymra. Derfor er jeg glad for at vi kunne snakke sammen».

Nå har Jan Svean tilbudt seg å gi 10.000 kroner til et formål Lan Marie Berg velger.

Til NATT&DAG skriver Jan Svean følgende i en SMS:

– Har skværet opp med Lan og ser på dette som en avsluttet sak.

X