FAKETHIAS med ny EP: – Som om det klør en kløe i hjernen

Attune er en perfekt blanding av mektig, industriell elektronika og gabber.

b
a

Ved siden av å være fast medlem av bandet til EMIR og DJ x Produsent for Sushi x Kobe har Mathias Humlen sluppet en solid debut-EP under pseudonymet FAKETHIAS. «Attune» er ekstremen av den nye hardcore-linja Sushi x Kobe har lagt seg på.

Det låter veldig bra, og veldig bråkete.

EPen består av mye found footage fra internett og field recordings fra telefonen.

Attune er satt sammen som en helhet hvor sangene er som øyeblikk fra en sinnstilstand. Det er derfor de er såpass korte og spontane, sier Humlen.

Hva er det som er så digg med støy?
– Det er som om det klør en kløe i hjernen. Noen ganger er det avslappende.

Hvilke norske, elektroniske musikere er best om dagen?
– Jeg kunne ramset opp mange, men jeg nevner Junker, så kanskje han gjør ferdig de nye greiene sine og gir de ut snart. Spent på det kommende albumet til TCF og. 

Les også: Smil & Gift møter EMIR

Har du noen fav industrielle elektronika-artister?
– Jeg er dårlig på å velge ut favoritter, men jeg kan ramse opp det jeg liker best for tiden: Yves Tumor, spesielt når han gjør det støyete live-showet sitt. Bylarms beste booking noensinne. M.E.S.H. og Arca, naturligvis. Scalameriya og labelet Perc Trax. Men det jeg hører mest på akkurat nå er et liveopptak av Funeral Future fra Danmark, som er mer trancete rask techno enn industriell musikk.

Kult! Hva er forskjellen mellom hvordan du lager hiphop og elektronika?
– Hovedforskjellen er at når jeg lager hiphop skal det være plass til en rapper også, så jeg toner ting ned litt, og nerder ikke like mye med detaljer som jeg vanligvis gjør. Jeg tar det litt mindre høytidelig, men prøver allikevel å lage en lydpalett som går på tvers av hva jeg jobber med.

Hva er det du vil gjøre på egenhånd du ikke får gjort på de andre prosjektene dine?
– Være mer personlig og ta mer plass.

Les også: Videopremiere: Sushi x Kobe skyller ned sosial angst med alkohol

Fakethias