elisha

– Jeg vil bli større enn Michael Jackson

I samarbeid med Sony Music Norway inviterer NATT&DAG til GRATIS dobbelkonsert på torsdag. Location er Oslos hippeste hall med vippe-basert navn: Vippa. På scenen står den svenske pop-prinsen GRANT og det danske stjerneskuddet Elisha. Nevnte vi at konserten er på torsdag? Og at den er gratis?

Men vi som bor her på «bjerget» (nissebjerget, red.anm.) har kanskje ikke helt peiling på hvem verken GRANT eller Elisha er.

Der ligger det en gründer-idé, tenkte vi, og ringte opp Elisha for å finne ut hvem i alle dager han er, sånn eeeegentlig.

Ring, ring, det er en telefon, jeg ringer i anledning en intervju-situasjon! 

– Hei!

Hvordan går det?

– Det går bra! Akkurat nå er jeg i studio og forbereder meg til konsert i Norge.

elisha

Har du vært i Norge før?

– Nei.

Men har du HØRT om Norge da? 

– Tanta mi bor faktisk i Norge, men jeg husker ikke helt hvor.

Sikkert i Oslo, Bergen eller Lillestrøm! Hva er det beste med å bo i København? 

– At det faktisk er sommer her i år! Det er den første gangen siden jeg flytta hit at det faktisk har vært sommer.

Elisha har aldri bodd lenge samme sted. Han ble født i den demokratiske republikken Kongo, men var innom både Rwanda, Kenya og Uganda i løpet av oppveksten, før han havnet i Danmark for seks år siden.

Da var han femten år.

LES OGSÅ: Spilleliste: Her er ukas beste låter!

– Det var vanskelig, men samtidig: man blir vant til å flytte mye rundt, og man lærer å tilpasse seg mange ulike situasjoner. Men jeg vet ikke hvordan det har påvirket meg psykologisk, sånn egentlig. Det tror jeg jeg fortsatt holder på å finne ut av.

Hva er «hjemme» for deg?

– Ingen steder. Jeg har et instinkt som sier at jeg  flytte rundt. Jeg kan ikke bli for lenge på et sted. Kanskje flytter jeg fra Danmark etter hvert også. Men jeg vet ikke hvor. Dit musikken tar meg.

Hvilken sjanger føler du deg mest hjemme i,da?

– Det er samme greia med musikk. Jeg liker ikke å gå til studio og tenke «i dag skal jeg lage R&B». Jeg bare starter å jobbe, legger hjerta og sjela mi i det og så ser jeg hva som skjer. På fritiden hører jeg på pop, country, trap … Alt!

På Youtube ligger det to videoer av Elisha. Begge er små snutter på under to minutter. På den ene gjør han artsy bevegelser mens han er innsmurt i gullmaling. Den andre videoen er mer tradisjonell: Det er en live-versjon av «All night», den eneste låten han har sluppet hittil, fremført i et studio med vage dansende skikkelser i bakgrunnen.

Hakket mer oppsiktsvekkende er det som står i beskrivelsen under videoen. Helt uten kontekst eller forvarsel kommer det som nærmest er som et sex-manifest, som innledes med «In my opinion sex is the cause and reason for our existence», og som fortsetter med at sex er helt naturlig, og at folk gjør for mye ut av det.

Du er veldig opptatt av sex? 

– Ja! Det tror jeg alle er. Men noen har en altfor seriøs tilnærming til det. De prøver å gjøre det til noe mer enn det er. Men i virkeligheten så handler det om én ting: kjemi. Hvis det er kjemi der, så kan man ha sex. Jeg skjønner ikke alle de som gjør politikk ut av det.

LES OGSÅ: Vi inviterer til gratis førpremiere på HBO Nordics «Sharp Objects»!

Hva er ambisjonene dine som artist?

– Å bli større enn «The king of Pop›.

Å bli større enn Michael Jackson? 

– Ja.

Ikke småtterier! Hva er målet ditt som menneske da?

– Jeg vil bidra til samfunnet. Der jeg kommer fra er det mye ustabilitet, både i form av krig og kriminalitet. Jeg vil gjøre noe med det, hvis jeg får muligheten.

Forresten: Hvordan blir konserten på torsdag, går det egentlig an å spille konsert når man bare har én sang?

– Jeg har over 30 sanger! Jeg har mye å velge i. På konserten lover jeg sexual vibes og mye god kjemi. Det blir et intimt sett.

Elisha spiller 28.juni på vårt Vippa //GRATIS!//Aldersgrense: 18 år :))))

X