7 ganger Kari Jaquesson IKKE fremmet en konspirasjonsteori

Kari Jaquesson stiller bare spørsmål, hun påstår absolutt ingenting.

Javel, så linker hun til Wikipediasiden til en bank som visstnok skal tjene penger på at Israel ikke angriper IS i en diskusjon på Facebook hvor hun stiller spørsmålstegn ved hvorvidt Israel står bak IS (en kjent konspirasjonsteori som florerer på nett), og JAVEL så er denne måten å legge frem ting på velkjent taktikk blant konspirasjonsteoretikere og OKEI så sier Holocaustsenteret at dette er helt vanlig blant folk som tror jøder står bak alt galt i verden.

MEN: Det betyr ikke at hun mener det. Hun bare stiller spørsmål! Det må jo være lov å stille spørsmål?! På samme måte som man kan stille spørsmål om hvorfor en person hele tiden tror på den russiske siden av alle saker istedenfor den vestlige. Det betyr jo ikke at Kari er konspirasjonsteoretiker, betalt av russerne, at russerne har noe på henne eller at hun har falt fullstendig for russisk propaganda. Det er det ingen som sier.

Les også: NATT&DAG fikk kritikk av PFU for omtale av Kari Jaquesson

NATT&DAG har tidligere fått kritikk av PFU etter at utvalget mente at vi ikke hadde tilstrekkelig dekning for å skrive at Jaquesson «har ment at jødene står bak ISIS». Det er vi uenige i. Du kan lese saken vi fikk kritikk for her.

I forbindelse med at Kari nylig tweetet link til en artikkel fra The Unz Review (Du kan kanskje gjette hvor de står politisk? Ikke at det spiller noen rolle, herregud) som STILLER SPØRSMÅL om hvorvidt Israel drepte JFK og hans bror Robert presenterer vi her en best of fra andre ganger Kari Jackson ikke mener at konspirasjonsteorier stemmer.

La oss for eksempel se på denne.

Her ser det kanskje ut som om Kari sier at Leger uten grenser (MSF) er det samme som Al-Qaida. Det er feil.

Det hun sier her er bare at Leger uten grenser kan minne om en annen ideell organisasjon som hjelper sivile i Syria, nemlig White Helmets. Al-Qaida har ingenting med de to å gjøre, og det Kari prøver å si er ihvertfall ikke det russiske boter, propaganda og sosiale mediekampanjer sier, nemlig at Leger uten grenser og White Helmets (Som hjelper sivile ofre etter Russiske og Syriske luftangrep) egentlig er terrorister.

Det sier seg selv!

Les også: Informasjonskrigen: Står Russland bak netthetsen mot Netflix-dokumentaren «The White Helmets»?

Her ville mange påstått at det Kari sier her er at det kjemiske angrepet på den russiske Putin-kritikeren Sergei Skripal og hans datter er en konspirasjon som hele den vestlige verden står bak for å få Russland til å fremstå dårlig. En konspirasjon som ofte blir fremmet av russiske boter, russisk propaganda og russiske kampanjer på sosiale medier.

Det er feil. Det Kari egentlig gjør er bare å stille spørsmål. @Ian56789 er sikkert en helt ekte vanlig mann fra vesten og ikke fra Russland som heter Ian på ekte, og det er verdt å høre på hva han har å si!

Igjen, bare fordi Kari tar opp pro-Russisk og pro-Assad propaganda, betyr ikke at hun selv mener det! Det spiller ingen rolle at hun gjør det ofte heller. Det… det gjør jo ikke det.

Det Kari gjør ved å retweete en sak fra nettavisen Mintpress, som ofte beskyldes for å skrive pro-Assad propaganda er ikke å uttrykke STØTTE for konspirasjonsteorier! Det blir helt feil å påstå.

Amnesty International kritiserer ofte både Assad og Russland for å drepe ekstreme mengder sivile i den syriske borgerkrigen. Kan det være at de trener opp islamistiske terrorister også? Det vet ikke Kari noen ting om, i alle fall. Hun bare spør!

Les også: Hanne Nabintu Herland intervjuer «leading intellectual and internet guru» Milo Yiannapolous

Noen andre som bare spør er personen som har skrevet denne artikkelen Kari retweetet:

Altså, hvem vet? Det må jo være lov å stille noen spørsmål. Jeg sier ikke at jeg har alle svarene, men det kan jo hende 9/11 var planlagt av amerikanske myndigheter. Og det kan ikke hende. Jeg er ikke noen 9/11-ekspert, jeg. Det eneste jeg vet helt sikkert? At Kari IKKE mener USA står bak 9/11!

BONUS

????????????

Altså, kanskje står Russland bak angrepet på putinkritikeren Sergei Skripal, eller kanskje er det en massiv vestlig konspirasjon for å ødelegge for Russland. Hvem faen vet lenger. Jeg bare spør, jeg.

Bilder: skjermpdump fra Youtube/Twitter, kremlin.ru, White House Press Office og Robert J. Fisch (CC 2.0)

X