Spilleliste: Vi har funnet ukas beste låter sånn at du slipper

Ny musikk fra Cezinando, Sushi X Kobe, Makko Makeba, Protomartyr, LSD og mange flere!

b
a

Hver uke legger N&Ds musikkredaksjon til ti nye og primært norske låter i vår Best Akkurat Nå-liste på Spotify. Trykk på det lille kalendertegnet (desktop!) eller den lille trappelignende greia heeeelt øverst om du er på mobil, så kan du sortere det sånn at du får opp det vi har lagt inn sist først.

Under er litt om noen av låtene – flere i lista. Hør og følg!

Les også: BLYTT starter på nytt med blanke ark – og synther og trommemaskiner

Cezinando – Ingen lager helvete som vi

Etter litt oppskriftsmessig teasing de siste dagene slapp Cezinando endelig sin nye singel kl. 00:00 i natt. Ole Torjus er på beaten som vanlig, Cezinando er bra som vanlig. Faen heller, skal vi liksom sitte her og argumentere for at du skal høre på den nye Cezinando-låta? Bare gjør det og bli ferdig med det. Sannsynligvis vil du være enig med oss og et par millioner andre nordmenn om at dette er bra greier.

Sushi x Kobe – Metadon/Subutex

Men rocken var ikke død! Eller punken! Eller UK garage! For det er dette som er garage, er det ikke? Jaja, verden er kaotisk og vi er ærlig talt ikke sikker på noe lenger – bortsett fra at Sushi x Kobe endelig er tilbake, da. Og det er de til gangs. Dette er energibombe av en låt. En energibombe med selvdestruktive undertoner som gir oss lyst til å ta narkotika, slutte å vaske klærne våre og ha de råeste kveldene på byen i vårt liv. Men det blir vel bare pils på byen med gutta/jentene som vanlig… Men ikke uten å blaste denne på vors et par-tre ganger! :)

Makko Makeba  – Ohlala

Hva er det i vannet i Borrevannet utenfor Horten? For bare vanlig vann kan det ikke være. Alle som henger rundt der lager fantastisk musikk og Larsiveli-storebror Makko Makeba er definitivt en av dem. Kanskje har en viss Jesus fra Nasaret vært innom og gjort vann om til vin? Det ville i så fall passe godt i og med at «Ohlala» er den siste i rekken av bunnsolide singler fra Oslo Records-samleskiva Vin&Rap. Dette blir bare spekulasjoner. Vann eller vin, «Ohlala» er en smud og fin afro-pop-rap-autotune banger. VI BAH OHLALA OHLALA!

Protomartyr feat. Kelley Deal – Wheel of Fortune

Protomartyr leverte en helsikes opptreden på Blå forrige fredag, og denne fredagen har vi gode nyheter til deg som ikke kan få nok av dette bandet: Ny musikk fra Protomartyr! Og ikke nok med det, Kelley Deal fra The Breeders stemmer i på refrenget! O’ lykkehjul!

LSD – Genius

Labrinth, Sia og Diplo blir… LSD!:-D Hvilket GENI var det som kom på det, a?! Samme som kom på promo-«stuntet» LSD-kjærligheter på pinne? Vi har slikket og slikket i hele dag, men føler fortsatt ikke noe, Sony Music Norway! Fin låt, da.

Snail Mail – Heat Wave

Etter å ha sluppet den perfekte indierock-låta «Pristine» tidligere i år, er nå andre singel ute fra Snail Mails kommende debutalbum. Og den er jo helt rå den og. Som «Pristine» handler den om gitar og kjærlighetssorg, fremføres med like deler ironi og desperasjon og kan få meg til å ta retningsløse spontanturer på motorveien bare for å høre på den i høyest mulig fart. Snail Mail er 18 år gammel, heter Lindsay Jordan og jeg skriver denne søknaden fordi jeg lurer på om det går an å adoptere lillesøstre? Albumet heter Lush og kommer 8. juni og blir årets sommeralbum.

Se også: Eirik Aas er sykt smart og han går i søvne!:O