Ikke kødd: Vassendgutane har sluppet låt om #metoo

Herlig unorsk? Vassendgutane slipper låta «Metoo», første singel fra det kommende albumet Du & Ej & Metoo.

b
a

Vassendgutane er kanskje best kjent for bygdebangeren «Silikon i tatti», men nå har country-dansebandet fra Ørsta valgt å ta steget fra kroppspress-kommentarer over til å kommentere en annen type kroppspress:

Sextrakassering og overgrep mot kvinner *spiller tre raske akkorder på banjoen*.

På sin nye låt MeToo fra det kommende albumet Du & Ej & Metoo (!) leverer vokalist og låtskriver Sindre Aam refrenget «Du skal faen ikke prøve deg / du skal ikke bestøve meg, du /ikke sjå på / ikkje ta på / og ikje prøv deg bakfra, du», noe som vel kan tolkes som en oppfordring om å oppføre seg.

LES OGSÅ: Norges Idrettsforbund kaster seg på #metoo med veldig rar pressemelding

Mer problematisk blir det i første vers, med tekstlinjer som «du he miniskjørt og tights / for å få oppmerksomheit / når du går / og silikon i tatti / det fylde du på her i vår / det ekje rart at karane prøver seg og vil ha kontakt», og i siste vers kommer det en slags programerklæring fra Aam: «Eg tru me too-kampanja var bra / men no he det gått for longt / et skeivt ord om natta, på fest / du måkkje ta det så tungt».

Til Sunnmørsposten uttaler Aam at «enkelte har ment Vassendgutane burde droppe denne låten».

— Det gjør meg bare enda mer sikker på at vi er på rett spor. Vassendgutane har alltid brukt mange av låtene til å kommentere ting i samfunnet. Med låten «MeToo» gjør vi det igjen, med det skråblikket vi mener må til for å nyansere temaet, sier Aam, som overfor avisen sørger for å understreke at han synes det var «helt på sin plass å sette fokus på temaet seksuell trakassering».

LES OGSÅ: Guide: Hvordan ikke sextrakassere kvinner

Kommentarene på Gutanes Facebook-siden er stort sett positive, og «Meeeeeget oppegåande », «Stilig dinna » og «bra, kunne banna litt mindre. men det er kanskje litt av historia som blei fortalt…» er noen av tilbakemeldingen.

LES OGSÅ: Quiz for menn: Klarer du å komme deg deg gjennom quizen uten å trakassere noen?

I 2011 røpet for øvrig Vassendgutane hemmeligheten bak de folkelige hittene til TV 2: De skriver i fylla.

Faksimile: TV2.no

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vassendgutane