Kjært Barn gjenoppstår som band: – Det mateste i Bergen

Rapper og gourmetkokk Petter Beyer aka Kjært Barn teamer opp med flere kokker og slipper singelen «Ulver i streite jakker».

b
a

Kjært Barn er prosjektet til rapper, produsent og gourmetkokk Petter Beyer. Som en av grunnleggerne av NMG/G-huset har han figurert i den bergenske undergrunnen lenge, som produsent og rapper. Beyer har dukket opp her og der med ujevne mellomrom, som på Jonas V sin «Gatesport (min ting)» fra 2014.

I 2015 ble Petter Beyer til Kjært Barn og solodebuterte med Ikke la lyset ta oss (Burzum-inspirert tittel??), en plate som ble omtalt som «et kløktig, tidvis sexy, og vekselvis lettbeint og mørkt album» av NATT&DAG.

Nå er Kjært Barn tilbake, som et band. Beyer har fått med seg flere kokker, og sammen lager de drivende og dyster popmusikk. «Ulver i streite jakker» er deres første singel (se video nederst i saken!)

Les også: Linni: – Jeg håper ikke jeg er han der nachspiel-freestyleren

Fortell om låta og videoen, Beyer!

– Låten er vi godt fornøyd med. Vil helst la den ligge åpen for tolkning, men den passer godt til videoen. Store deler av videoen kommer fra en tangokollega av han ene gitaristen i bandet. Kunstnertjommi på snart 70 år som lot oss klippe kortfilmen hans fra gamledager i Chile når han ville bli filmskaper. Og inn fra sia på slutten der er det noe Arne Pedersen filmet en dag i Urdihuset mens vi øvde. Kostymeøving. Synes generelt det er for lite kostymer i musikkvideoer. Og på livefronten. Jeg og Arne klippet den sammen, og så gjorde han fargegreiene. Veldig fet.

Hvorfor og hvordan ble Kjært Barn et band?

– Det bare skjedde over natten. Helt ut av det blå.

Hva er forskjellen på Kjært Barn som soloartist og som band?

– Forskjellen er at kvaliteten på materialet blir oftere utfordret når det er flere som jobber sammen. Som band har vi muligheten til å bevege oss friere inne i låtene, og la spontane endringer komme innom når det passer seg. Vi er et band som vet hva vi ikke vil ha, men ikke alltid helt vet hva vi vil ha, før vi har det vi vil ha.

Dere er jo et bergensband bestående av kokker, er det mat?

– Ja, det er nok kanskje det mateste bandet i Bergen. 3/4 kokker.

Les også: Smil & Gift møter EMIR