YLTV fyller 2,5 år: – Fokuserer på kvinnelige artister

I 2,5 år har Young Leaders TV vært et springbrett for nordisk musikk. Og det skal feires!

b
a

YLTV, eller Young Leaders TV som det heter på vanskelig, har fra begynnelsen satset på å bli Nordens fremste Youtube-kanal, med fokus på nordiske nykommere innen urban musikk. I helgen feirer YLTV 2,5-årsjubileum!

Med youtube-nettverket United Screens på laget, blir kanalen ukentlig oppdatert med intervjuer, musikkvideoer, nettserier og freestyles. Men hva skiller de fra andre musikkanaler på YouTube?

– Vi fokuserer på nye artister, men også den eldre garde. I andre medier må artister lande den bylarm-spillingen for å være av interesse. Det finnes ikke noe under der, på en måte. Vi mangler et spekter med artister som unge talenter kan se opp til. Derfor gjør vi det super-kompromissløst. Vi vil ha alle typer rapartister, forteller redaktør Marius Solberg, som har mange år bak seg i musikkbransjen, både som mixtape-DJ og manager.

Les også: De beste rap og rnb-låtene akkurat nå!

Med reacts-serien hvor utenlandske artister sjekker ut skandinaviske musikkvideoer, og remix-bølger som «Si Ingenting» og «42», har YLTV produsert 700 videoer med til sammen 13 millioner seere i løpet av de siste 2,5 årene. Med like mange svenske som norske seere, sier det mye om svenskenes «storebror-syndrom».

– Idéen om YLTV var at det skulle være et motsvar til britiske SBTV, GRM Daily og Link UP TV. Originalt var vi tre stykker, men jeg brant mest for YLTV alene. Nå er det meg og Isabell Karlsson som kom inn som journalist for to år siden. Vi er kjent for å være tidlig ute med norske artister, som for eksempel Kamelen. Vi har blant annet et Kamelen-intervju hvor han snakker om blind vold, refleksjoner bak murene, og ny musikk.

Og det samme har vi gjort:-)

Og mantraet er?
 Mantraet er å knytte Norden, og (nå kommer det noe klisjé) ha fokus på å få med den kvinnelige halvdelen. Det har dukket opp utrolig mange bra samarbeid underveis. Man tenker kanskje at en artist som raper på norsk blir låst til ett publikum, men det er ikke tilfelle. Ta for eksempel Sushi x Kobe som har gjort seg bemerket i Danmark, eller den svenske versjonen av Kamelens «Si Ingenting».

Fredag 16. februar, altså i dag, går YLTV 2,5-årsjubileum av stabelen på Røverstaden i Oslo, med nykommere som Arshad Maimouni, Farida og Guleed. Om du skulle oppholde deg i Bergen i helgen, er det ingen grunn til fortvilelse. I morgen blir det nemlig jubileumsfest på Klubb Kok.

– Det blir en hybrid mellom konsert og klubb, med mange forskjellige konserter som glir over i et DJ-sett. Det er nordiske artister som vi har troa på. Danske ICEKIID var «up and coming» da han spilte på ettårsjubileet vårt, men nå er det langt flere som har hørt om han. Man gjør noen små «moves» som blomstrer om ti år. Stol på oss. Kom og se de store artistene før alle andre. 

Les også: Ungdomskulen er tilbake med surrealistisk video