Her er 5 ting du ikke visste om «Norske byggeklosser»

Du visste kanskje at Atle Antonsen spiller 11 forskjellige karakterer, men visste du at filmen egentlig skulle handle om deportasjonen av jødene, at alle trærne var dataanimerte og at regissøren ble psykotisk på sett?

b
a

Idag er det premiere på «Norske byggeklosser», en komedie inspirert av klassikeren med samme navn fra 1972 med Rolv Wesenlund. I filmen arver et par spilt av Ine Jansen og Anders Baasmo Christiansen et hus fra en fjern tante og må pusse den opp. Det går ikke akkurat helt etter planen, for å si det sånn! :P

I filmen spiller Atle Antonsen hele 11 karakterer, blant annet en polsk snekker og en byråkrat fra Plan- og bygningsetaten.

Her er fem fun facts om filmen du kanskje ikke visste! 

1– Filmen skulle egentlig handle om deportasjonen av jødene under andre verdenskrig, men Atle Antonsen improviserte en hel film om oppussing første dagen på sett. Regissør Arne Frølich synes resultatet var så bra at de beholdt det i filmen. Hvordan får han det til, egentlig? :P

2– De norske byggeklossene det refereres til i tittelen ble født i Norge, men de har danske foreldre og vokste opp i Canada før de flyttet tilbake til Norge i 2015! Borte bra, men hjemme best! =)

Smil & Gift møter Atle Antonsen

Norske byggeklosser

Rolv Wesenlund i «Norske byggeklosser» fra 1972. Foto: Foto: Pål Bang-Hansen/Nasjonalbiblioteket

3– Det var lenge snakk om at Rolv Wesenlund skulle gjenta rollene sine fra den originale filmen fra 1972, men etter flere måneder med opptak valgte regissøren å erstatte liket av Wesenlund med den levende skuespilleren Atle Antonsen.

4– Alle trærne du ser i filmen er laget av CGI. Regissør Frølich fikk et voldsomt illebefinnende på sett og ble psykotisk, noe som gjorde at han krevde at alle trærne i hele kommunen filmen ble spilt inn i måtte kuttes ned. Budsjettet ble så økt med 12 millioner kroner så digitale trær kunne legges på i ettertid! 

5 – For å øke oppmerksomheten rundt filmen la produksjonsselskapet inn en scene om inneholder en magisk setning som gjorde at alle med kreft ble helbredet om de så scenen. Atle Antonsen synes imidlertid det brøt med filmens univers, og han insisterte på å fjerne scenen og brenne opptakene! Kunsterisk integritet FTW!

«Norske byggeklosser» har premiere 21. februar.

LES OGSÅ: Komiker drapstruet av Atle Antonsen

Norsk byggeklosser