Sitcom Live er en helt ekte sitcom

Sitcom Live er et episodisk sceneshow sentrert rundt fire «håpløse» menn med en gjennomsnittsalder på omtrent 30. De er også nominert til Årets Live.

b
a

Prisen for årets live gis til et arrangement som har stått frem i mylderet av arrangementer, og som har bidratt til å gjøre byens kulturliv mer spennende. Det gjelder alle årets tre nominerte, som er valgt ut av NATT&DAGs redaksjon. De er alle vinnere!

Her kan du stemme på den du liker best:

Stem på Årets live her!

Du kan lese mer om de nominerte i alle kategorier i desemberutgaven av NATT&DAG, som er ute nå.

Prisutdelingen gjøres på Årets beste-festen på Sentrum Scene 3. februar. Hold av datoen!

De nominerte til Årets live er:

  1. SITCOM LIVE
  2. NMG/G-HUSET ERSTATTET GUCCI MANE
  3. NILS BECH I OPERAEN

 

SITCOM LIVE
Det Andre Teateret

Å spørre hvorfor Sitcom Live er morsomt, er som å spørre hvorfor Sivert Høyem finnes. Det finnes ikke bare ett svar. Sitcom Live settes opp månedlig på Det Andre Teateret, og er skapt av Amir «Amadeus» Asgharnejad, Francisco Briceno, Odin Eiriksson og Jim Swann, kjente fjes i den yngre delen av humor-Oslo, og har faste bidragsytere i blant annet Steffen Lund, Sindre Blicher Larsen og Magnus Rye.

Les også: Jakob og Fridtjof fra «Kollektivet» redder NRKs humorvår

Sitcom Live er et episodisk sceneshow sentrert rundt karakterene Amir, Jim, Francisco og Odin, fire «håpløse» menn med en gjennomsnittsalder på omtrent 30. Showet har den ytre formen til en situasjonskomedie, og låner en del av klisjeene til sjangeren (da gjerne de dårligste), men flertallet av handlingselementene og enkeltvitsene sikter i motsatt retning; de er svevende, sære, skitne, ekle, og så godt som totalt uforutsigbare. Det meste levert med erfaren off-beat timing. Sivert Høyem, på sin side, er en norsk musiker med låter som «Into the sea», «Moonlanding» og «Jeg hørte du trengte en venn».

Det enkleste svaret, hvis man absolutt vil spørre seg hvorfor Sitcom Live er morsomt, er at det har noe for hele familien: For sønnen som liker overdrevent grove vitser, for sønnen som liker underspilt og overspilt skuespill, for sønnen som liker intensjonelt dårlige vitser, for sønnen som liker det eksperimentelle og absurde, for sønnen som liker det nye, for sønnen som misliker det gamle, men liker å se det bli gjort narr av. Kanskje finnes det egentlig ikke noe godt svar på hvorfor Sitcom Live er så morsomt, men morsomt, det er det.​

Les også: «Nesten Voksen» minner mest om et krampaktig skoleprosjekt