«Innafor» knakk koden for det personlige og granskende dokumentarformatet

Et av årets mest omdiskuterte TV-program har sørget for god kok i landets kronikkgryter.

b
a

De andre nominerte til Årets beste TV er:

Innafor

NRK

Stem på Årets TV her!

Innafor har vært et av årets mest omdiskuterte TV-programmer. Dokumentarserien har satt aktuelle saker som intim-kirurgi, sugarbabies, studiedop og pedofili på dagsorden, og har dermed sørget for god kok i landets kronikk-gryter. God research, kreativ presentasjon og en liten dæsj kontrovers har skapt et bredt engasjement rundt hver episode.

​Med Innafor knakk NRK endelig koden for det moderne, granskende dokumentarformatet med personlig utforskning av programleder selv, med virkemidler som «selfies», improviserte refleksjoner og følelsesladde tilståelser. Her representert ved Emma Clare Gabrielsen, som i god nymedial stil gled rett inn i programlederjobben via NRKs Snapchat. Fra DN til DM ;-)

Innafor har blitt kritisert for å belyse kontroversielle temaer, og dermed påvirke et ungt publikum i feil retning. Serien viser at å tie om vonde ting ofte ikke er det beste, og at opplysning trumfer moralisering. Målet til et gravende dokumentarprogram bør være å skape god debatt, en rolle Innafor har lykkes med – og tidvis mislykkes med, men redaksjonen kan ikke klandres for dumme kronikker.

Se også: Du er henta! med Emma Clare

Vi siterer Gabrielsen fordi vi uansett ikke klarer å si det bedre selv: «Å problematisere en utvikling – at noen forsøker å skape et skjønnhets­ideal for vulva – er noe ganske annet enn å si at det «perfekte underliv» finnes. […] Jeg nekter å tro at ikke å vise frem detaljer som vinneren av en uhøytidelig vulva-skjønnhetskonkurranse på internett […] hadde endret det faktum at bare tematikken i seg selv uansett vil være «triggende» for noen.»​

Se Innafor her!

Prisutdelingen gjøres på Årets beste-festen på Sentrum Scene 3. februar. Hold av datoen!

SE ALLE DE NOMINERTE OG STEM STEM STEM STEM!