Latter-sjefen: – Kan ikke håndtere personalsaker basert på ubekreftede rykter

Elina Krantz vil ikke kommentere enkeltsaker, men bekrefter at flere har bedt om ikke å reise med komikeren i 40-årene.

b
a

En mannlig komiker i 40-årene anklages i en NATT&DAG-sak for overgrep og systematisk, seksuell trakassering.

Komikeren er tilknyttet bookingbyrået Stand Up Norge, som også forvalter humorscenen Latter på Aker Brygge. Det er også Lisa Tønne og Sigrid Bonde Tusvik, som står frem med opplevelser av seksuell trakassering.

Flere komikere som NATT&DAG har snakket med, kritiserer Stand Up Norges håndtering av gjentatte varsler og rykter rundt den mannlige komikeren.

Elina Krantz, daglig leder i bookingbyrået Stand Up Norge, forteller at opplysningene i saken er ny informasjon for henne. Hun gir en generell uttalelse per e-post:

Vi har null toleranse for seksuell trakassering i Stand Up Norge og på Latter. Jeg kjenner til ett tilfelle, og det har blitt ordnet opp i. Informasjonen jeg har mottatt fra de involverte tilsier at alle parter har snakket sammen, ryddet opp og har lagt saken bak seg. Jeg har derfor ingen informasjon som tilsier at jeg burde nekte en komiker å opptre. Det er nytt for meg. Finnes det annen informasjon ser jeg frem til å motta denne. Jeg kan ikke håndtere personalsaker basert på ubekreftede rykter. Jeg håper og tror jeg er en leder som komikere og mine ansatte føler seg trygg på og vil komme til hvis de opplever ubehageligheter. Hvis dette ikke stemmer skal jeg jobbe enda hardere for å bli bedre på dette.

Les også: Kjent komiker anklages for overgrep og seksuell trakassering

Deretter svarer hun likevel på et oppfølgingsspørsmål:

Det er vel også flere komikere som har sagt til ledelsen at de ikke ønsker å dra på jobbreise med denne komikeren?

– Det er flere komikere som har sagt det ja. Både menn og kvinner. Men det er flere på den listen. Det er mange som ikke vil dra med andre komikere også, både mannlige og kvinnelige. Denne listen varierer egentlig fra år til år og vår oppfatning er at det handler om trivsel og personkjemi. Hvis dette handler om andre ting så er jeg veldig lei meg for at jeg ikke har fått det med meg det. Jeg kommer til å gjøre alt jeg kan for at alle hos oss skal føle seg trygg og hørt.

Krantz ønsker ikke å kommentere enkeltsaker, men sier at ledelsen i Stand Up Norge følger opp hvis de får høre om hendelser.