Fiendtlig arkitektur har nådd dyrelivet – rike briter kler trær i pigger for å redde bilene sine

– Benker med armlener på midten er det klassiske eksemplet på ekskluderende arkitektur som er ment for å luke ut fattige og hjemløse fra offentlige steder, sa Fredrik Edin til NRK i 2015, etter at han hadde skrevet mastergrad om fenomenet «fiendtlig arkitektur». Nå ser det ut til at trenden har nådd trærne. Pengesterke innbyggere i grevskapet Bristol er møkk lei, og har ifølge Independent satt opp «anti bird-spikes» for å holde fuglene borte og bilene rene. Piggene, som ligner pigger man kan se på for eksempel t-banestasjoner i Oslo – skal fungere som et forebyggende tiltak mot at fugler parkerer […]

Fortsette å lese (gratis)

Hva! Har NATT&DAG også begynt med betalingsmur, nå? Slapp av. Det er helt gratis å lese videre – du må bare registrere deg. Det tar kanskje cirka 20 sekunder, og vi har troa på at du får det til! I bytte får du tilgang til alle artiklene våre, nyhetsbrev med spennende saker, og annonser i sosiale medier som du faktisk vil like å spammes med. Vi er en liten avis, og direkte kontakt med leserne hjelper oss med å utvikle helt riktig innhold til dere. Vi er ikke narcs og kommer aldri til å sende kontaktinformasjonen din videre. Dette blir mellom oss.

Du kan lese vår personvernerklæring her.

Mvh.

Redaksjonen

X