Fiendtlig arkitektur har nådd dyrelivet – rike briter kler trær i pigger for å redde bilene sine

Fuglene i Bristol må finne et annet sted å henge, trærne er stengt.

b
a

– Benker med armlener på midten er det klassiske eksemplet på ekskluderende arkitektur som er ment for å luke ut fattige og hjemløse fra offentlige steder, sa Fredrik Edin til NRK i 2015, etter at han hadde skrevet mastergrad om fenomenet «fiendtlig arkitektur».

Nå ser det ut til at trenden har nådd trærne. Pengesterke innbyggere i grevskapet Bristol er møkk lei, og har ifølge Independent satt opp «anti bird-spikes» for å holde fuglene borte og bilene rene.

FOTO: Anna Francis

Piggene, som ligner pigger man kan se på for eksempel t-banestasjoner i Oslo – skal fungere som et forebyggende tiltak mot at fugler parkerer på en av treets greiner (som fugler ofte gjør, og som i det hele tatt er en av fuglens fremste sysler).

Selve parkeringen er naturlig nok ikke problematisk i seg selv, men fuglen KAN for eksempel finne det forgodtbefinnende å gjøre sitt fornødne FRA GREINEN, noe som igjen KAN medføre at fuglens avfallsmateriale lander på en av bilene som har parkert UNDER treet.

Og siden bilene er dyre, må dyrelivet vike.

Det nye her er ikke nødvendigvis at man setter opp pigger for å holde fuglene borte, men at man gjør det i fuglenes naturlige habitat, og det får folk til å reagere:

En anonym kilde (!) forteller tilThe Independent at fuglene er et problem for innbyggerne i nabolaget.

– Det er et stort problem med fugler som skiter rundt her. De kan virkelig herpe biler, og av en eller annen grunn virker det som om at fuglene grupperer seg i dette området.

Det er akkurat som om at fuglene har en slags sammensvergelse mot befolkningen?

BBC News har også vært på ballen, og snakket med en kilde (også anonym!) som forteller at de selvsagt har forsøkt andre metoder før de omgjorde trærne til likvideringsmaskiner. De har for eksempel forsøkt å sette opp en trefugl for å skremme de levende fuglene, uten at det hadde noen effekt.

Kilden legger også til:

– Det er ganske vanskelig å vaske biler her ute, fordi det er ingen vaskefasiliteter. Dette er et stort problem for innbyggerne!

Siden de ikke har vann, såpe eller mopp i Bristol er det kanskje for mye å forvente at de har biltrekk – et konsept ment for å beskytte biler mot nedbør, sollys, pollen og annet.