Mobilavhengig? Noen har laget en mobil-lignende gjenstand du kan bli avhengig av i stedet

Kapitalismens løsning på menneskets problemer er som vanlig flere TING. Sjekk ut denne mobil-erstatningen, samt våre egne forslag til hva som muligens kan redde mennesket fra den sikre undergang.

b
a

– Hvor mye jeg skulle hatt for å gå uten telefonen i en uke? Øh … Det er MYE da!

Dette er noe de fleste har sagt, ja, nærmest erklært etter å ha drukket tre, kanskje fire, øl sammen med gode venner. Vi moderne mennesker, eller kanskje rettere sagt: soon-to-be transhumanistiske skapninger ELSKER å være avhengige av mobilen.

– Ti tusen kroner?

– Kanskje. Eller. Ti tusen? OK, Da hadde jeg gjort det lett, ass.

LES OGSÅ: Kan mennesket styre sin egen evolusjon? 

Men de fleste av oss har ikke venner som strør om seg med tusenlapper, selv etter å ha svelget unna hele TRE iskalde fotsoldater på nærmeste vannhull. Dessverre.

For å gjøre det enklere for menigmann å trosse mobilavhengigheten har den østerrikske designeren Klemens Schillinger utformet en rekke mobil-lignende produkter, skriver det britiske designmagasinet Dezeen.

«Vi sjekker e-post og meldinger, ikke bare når vi tar offentlig transport, men også i sosiale situasjoner, for eksempel når man er ute med venner og drikker.», sier designeren. Grøss!

Mobillignende gjenstand, Klemens Schillinger, 2017

Foto: Leonhard Hilzensauer

Dingsen, som kan bli iPhonens stedfortreder i høyrelomma, er formet som en mobil og har rekker med små runde steiner man kan rulle på med fingeren.

Tilsynelatende bare enda en meningsløs ting.

Men kanskje er det ikke noe i veien med litt god gammeldags fikling? Mennesket er i dag under angrep fra alle kanter. På et overordnet samfunnsmessig plan er fake news i ferd med å bryte ned den liberale orden for godt, samtidig knuser sosiale medier det lille som er igjen av psykisk helse i hvert enkelt individ.

LES OGSÅ: 15 reklamer som vil kapitalisere på kapitalismens skyggeside

Vestens store problem er at alle forstår at alt er i ferd med å gå til helvete, men ingen klarer å forestille seg en alternativ samfunnsorden. Vårt eneste håp er at kapitalismen ordner opp.

Som vanlig er løsningen på problemer i kapitalismen ikke færre, men enda flere ting.

Foto: Leonhard Hilzensauer

La oss håpe at det er denne mobil-erstatningen.

Det er enda ikke klart hva dingsen skal koste, men neste gang du blir tilbudt 10 000 kroner for å gå uten mobil en uke burde du slå til. Har du gått til anskaffelse av denne dingsen vil nok både en og to og tre uker uten mobil være piece of cake.

Pengene du tjener på veddemålet kan du bruke på ny telefon.

LES OGSÅ: Kommentar: Psykolog anbefalte sydenreise, kjolekjøp og vindrikking mot depresjon

Andre ting som eventuelt kan redde oss: 

  • Plast-eks-kjæreste. Mange bygger identiteten sin rundt tap av og/eller savn knyttet til tidligere partnere. For de som aldri har hatt en kjæreste er plast-eks-kjæreste en god erstatning. Denne fungerer også for deg som har kommet over eksen, men som savner å ha noen å skylde på for at du er sur på alle rundt deg hele tiden.
  • Narkotika-lignende narkotika. Mange er avhengige av narkotika. Hva med å bytte ut avhenigheten av én type substans med en annen lignende? Ok dette var et ganske dårlig råd. Glem dette.
  • En slags «dings» som er formet som en laptop. Ok bare kaster denne ut her. Men se for deg en PC, bare at i stedet for tastatur og skjerm er det masse glatte steiner man kan rulle på …
  • Andre mennesker. Ok, dette er kanskje ikke en ting, men vi har stor tro på at denne kan få oss gjennom det verste. Hvordan? Ikke vet vi, men kanskje forståelse, lytting, kjærlighet og varme klemmer er gode referansepunkt?;-)
  • Sykt MANGE ting!!! Hvis ikke én enkelt ting er nok for å redde deg fra avgrunnens håpløshet kan kanskje MANGE ting gjøre det. De fleste av oss har mange ting allerede, men hvordan vet vi at dette er det riktige antall ting for å oppnå lykke? Kanskje er det ti ting til. Kjøp et par ting og sjekk om det gjør deg lykkeligere. Hvis det gjør det: fortsett. Hvis det ikke gjør det: fortsett.

Mobil-lignende gjenstand mot mobilavhengighet, Klemens Schillinger, 2017