Film fra Sør-anbefaling: Nytt morddrama fra prisbelønte Hirokazu Koreeda

Se Hirokazu Koreeda nye rettsdrama på Film fra Sør denne uka.

b
a

Den prisbelønte japanske regissøren gjestet i fjor Film fra Sør med Etter Stormensom NATT&DAG ga sitt bredeste smilefjes.

Han har lenge vært opptatt av familien som tematikk, men er i år aktuell med et juridisk drama kalt The Third MurderKoreeda har tidligere tatt juryer med storm med filmer som Nobody Knows (2004), After Life (1998) og Som far, så sønn (2013). Nå headliner han igjen Film fra Sør.

Kritikere liker å sammenlikne Hirokazu Koreeda med Yasujiro Ozu, en av Japans høyest respekterte regissører, grunnet den liknende følsomheten for det lille hverdagslivet. Han løfter frem de trivielle situasjonene livet består av og gir dem mening. The Third Murder tar derimot for seg noe som ligger fjernt fra hverdagsmennesket: mord.

Du kan se The Third Murder onsdag og søndag denne uken. 

Les: 3 filmer du bør se etter å ha sett NRKs hiphop-dokumentar «Takin Ova»

Les: Paul Tunge: – Det er en slags skygge av Breivik vi ser i filmen

koreeda