Slik ville historien sett ut med Carl I. Hagen i Nobelkomiteen

6 antagelser om hvordan historien ville utfoldet seg med Norges ivrigste Gran Canaria-immigrant som utdeler av verdens viktigste pris.

b
a

Fremskrittspartiet bestemte onsdag ettermiddag å nominere Carl I. Hagen til partiets plass i Nobelkomiteen. Etter en litt for lang politisk karriere, er Hagens siste ønske å utdele «verdens viktigste pris».

Spørsmålet er om Nobelprisens integritet vil bestå med en løs kanon på internasjonalt dekk. Til DN sier Christian Tybring-Gjedde det ikke kan gå så mye verre enn det har gjort, med henblikk på tidligere prisutdelinger til folk «som planter trær». Men verre kan det alltids bli.

Her er 6 antagelser om hvordan fredsprishistorien ville utfoldet seg med hele Norges spilloppmaker bak spakene.

1979: Mor Teresa av Calcutta

Hagen kremter bryskt idet de andre komitemedlemmene foreslår å nominere den katolske nonnen. Han innvender: «Nå er det viktig å huske på at vi representerer Oslos befolkning og ikke tilreisende som forsøpler byen vår».

«Det er på tide å slå ned på sigøynernominasjoner, og heller tildele prisen til noen som kjemper for norske kjerneverdier. Det er et minimumskrav at den nominerte kan representere alkoholiserte, selvstendige næringsdrivende nordmenn i Torrevieja».

Nobelprisen 1979 går derfor til:

Facebook-gruppen “Fedrelandet Viktigst”


Foto: Facebook

Begrunnelse: «Dette er en FB-gruppe bestående av menn & kvinner som elsker sitt land, Kongeriket Norge og våre Forfedre, Kulturarv, Nasjon og Det Etniske Folk. For alle som elsker sitt fedreland! Kjempebra saker».

Les også: Hvis du synes nynazister er skumle, ta en titt på disse videoene og se hvor teite de er

2005: Det internasjonale atomenergibyrået (AIEA), med direktør & psykolog Unni Vennemoe i spissen

I sin memoarbok Ærlighet varer lengst (1984), gir Hagen uttrykk for at bartendere er bedre enn psykologer. «Jeg har stor skepsis til psykologer», innskyter han, etterfulgt av en skildring om «hvor farlig det er å opphøye folk til guruer på områder som ikke er fag». Heldigvis er strawberry daiquiri en vaskeekte akademisk disiplin.

Nobels Fredspris 2005 tildeles derfor:

Bartender Birk Baader på Oslo Camping

Begrunnelse: «En lyttende og forståelsesfull bartender kan være veldig bra, vel så bra som en psykolog, ikke minst billigere. Birk er en menneskekjenner av dimensjoner! Årets tildeling av Nobels fredspris er en fantastisk måte å sette ølkultur på dagsorden».

 

1993: Nelson Mandela

Det diskuteres om Mandela skal vinne Nobels fredspris for hans standhaftige arbeid for «fredelig avvikling av apartheidregimet».

«Denne tildelingen er en total skivebom!» utbryter det solbrune komitémedlemmet.

Det er en ingen hemmelighet at Fremskrittspartiets forløper Anders Lange hadde god kontakt med det sørafrikanske apartheidregimet. Lange finansierte siden valgkampen i ’73 med solid pengestøtte fra et hemmelig sørafrikansk fond.

Carl I. Hagen er redd for å bli beskyldt for partisvik hvis en apartheidkritiker blir nominert.

Nobels fredspris 1993 går i stedet til en byoriginal:

Anders Lange med sverd og eggelikør

 

Begrunnelse: En showmann uten sidestykke! En gledesspreder som visste å utnytte beste sendetid. Ikke minst hadde Anders Lange «en mye større forståelse for regimet i Sør-Afrika enn mange andre». En ildsjel verdig Nobels fredspris!

Les også: NATT&DAG møter FrP

2007: Al Gore & FNs klimapanel

«Forurensning er å slippe ut kjemikalier og greier i elven eller fjorden. Klima er noe helt annet», uttalte Hagen i et intervju fra 2000.

Klimanominasjonen er ikke annet enn et stort feiltrinn.

Derfor går Nobels Fredspris 2007 til en langt mer seriøs kandidat:

Nystekte, norske sveler på Nesoddbåten «Prinsen»

 

Begrunnelse: «Som ung mann jobbet Carl I. Hagen som dekksgutt på ferja, men kunne opptre hjerteløst overfor smårollinger som spurtet ombord i håp om å rekke et ispinnekjøp. Men ingen er vel fremmed for en svele. Nobels fredspris er en ypperlig måte å vie norsk matkultur oppmerksomhet. Disse svelene har mettet horder av mennesker i alle år. Applaus!»

2006: Muhammad Yunus & Grameen Bank

“For å fremme økonomiske og sosiale muligheter for de fattige, spesielt kvinner…”

Hagen avbryter og gjentar sitt famøse utfall mot alenemødre fra 1989:

«Alenemødre som ved uansvarlig livsførsel har seg selv å takke for at de har kommet i denne situasjonen, får i dag for mye hjelp fra det offentlige. En kvinne som for eksempel blir gravid i ung alder med flere menn og velger å bære fram barna, må selv ta konsekvensene».

Nominasjonen av kvinnesaksforkjempere går åpenbart på akkord med Hagens verdier. Dessuten kan man sitere Hagen på at «alle terrorister er muslimer».

Nobels fredspris går i stedet til:

Familiemannen Joseph Goebbels

 

Begrunnelse: «En målrettet og heterofil mann i et stabilt ekteskap, omringet av sine praktfulle barn. Her står de kristne grunnverdiene sterkt – ingen enslige mødre eller myke «homos». Nobelkomiteen ønsker denne mannen all mulig lykke på livets vei».

2017: ICAN (Den internasjonale kampanjen mot atomvåpen)

«For sitt arbeid med å påpeke de katastrofale humanitære konsekvensene av enhver bruk av atomvåpen…»

«Nei, nei, nei!». Hagen hytter med neven og presiserer at han «ønsker både atomvåpen og amerikanske styrker på norsk jord».

Nobelprisen 2017 går derfor til:

Carl Ivar Hagen

Begrunnelse: «Utsøkt engasjement. Jeg har savnet meg selv i rikspolitikken. Men nå er jeg tilbake, the grand old man, danseløven, med alle tidenes comeback. Hyenene i Akersgata (journalister, journ.anm) kan bare prøve å kneble meg.»

Les også: 6 grunner til at Ketil Solvik-Olsen IKKE etterspør mer høyrehumor