– I dagens overflod av valgmuligheter behandles mulige sexpartere som varer

Økolitteratur, postfakta, frihet og fellesskap er årets temaer på Norsk Sakprosafestival.

b
a

På lørdag går igjen Norsk Sakprosafestival av stabelen på Litteraturhuset.

Hvor like er vi dyrene, biologisk? Hvordan skal demokratiet overleve på Internett? Hvordan forholder man seg til sexpartnere i 2017?

Disse spørsmålene drøftes i paneldebatter, samtaler, intervjuer og foredrag. Årets temaer dreier seg om klimakrisen og den store bølgen av miljølitteratur, artsjåvinisme, demokrati i cyberpropagandaens tidsalder, seksuell frigjøring, selvrealiseringstyranniet, fake news og ikke minst sakprosasjangeren sjæl. Kort sagt masse tenke-snadder hele dagen.

Les også: ÅRETS BESTE LITTERATUR: Fuktig skildring av tenårene, vendt utover

Kjartan Fløgstad, Inger Merete Hobbelstad, Anders Heger, Åsne Seierstad og andre faste litteraturhus-headlinere kommer, samt utenlandske skribenter som Evgeny Morozov, Emma Holten og Emily Witt. Og lille du da :-)

Gratis og åpent for alle!