Guide: Har du valgt feil studie?

Eller er du bare forgiftet av Gabriel, mannen som ofte forgifter folk som akkurat har startet på høyere utdanning?

b
a

De fleste har kommet godt i gang med studiene sine. Men noen har også begynt å bli litt usikre på om de faktisk har valgt riktig. Omtrent fire av ti studenter fullfører ikke studiene de har startet på.

Men hvordan kan du vite om du har valgt feil studie eller om du bare er blitt forgiftet av Gabriel, en mann som ofte forgifter folk som akkurat har startet på studiene? 

Her er en guide til akkurat det.

Symptom: Du kaster opp en lilla væske som åpner en portal til år 1651 og en gammel trollmann stikker hodet opp av hullet og ber deg forte deg fordi «hordene fra Brasil angriper hjernen hans med rytmer og liberalisme» når oppkastet ditt treffer gulvet.

Svar: Kanskje du bør ta en tur til rådgiveren? Det kan virke som om du kanskje bør vurdere andre studier!

Symptom: Selv om du er med på alt det sosiale sliter du med å finne noen du virkelig liker på studiet ditt.

Svar: Dette er et klassisk symptom på forgiftning av Gabriel. Dra på legevakta!

Symptom: Du leser den samme setningene i pensumbøkene om og om igjen, men får ikke med deg noen ting, selv om alle de andre skjønner alt.

Svar: Sjekk kroppen din for fargerike piler. Dette minner veldig om ting man opplever om Gabriel har skutt deg med en giftig pil (som det under rettssaken da han saksøkte Redd Barna kom frem at han kaller for «jarlen av hat»).

Symptom: Etter at du tok en rar pille av en mystisk mann som løyv og sa at han «definitivt ikke heter Gabriel» har det venstre beinet ditt vokst ni meter, og hodet ditt minner i funksjon og utseende mye mer om en bokhylle full av syltetøy enn et normalt hode, i tillegg til at du har masse utslett som er helt like Pringles-logoen.

Svar: Ta en prat med de andre på studiet ditt. Føler de det samme? Hvis ikke kan det være du bør vurdere å søke et nytt studie. Husk at mange prøver mange retninger før de finner det de virkelig brenner for!

Symptom: Du sliter med å motivere deg til forelesninger, og fantaserer om å gå på andre studier og det eneste du drømmer om er at du slutter på studiet du går på nå.

Svar: Okei, ikke for å skremme deg, men Gabriel har en veldig giftig stokk han har dekorert med masse bilder av Prince som spiser taco, og symptomene du beskriver ligner veldig mye på det som skjedde med Hannibal (han feite med flosshatten) da han ble slått med taco-stokken!

Symptom: Du henger stadig mer med studenter på andre studier, og du synes pensumbøkene deres er kjempeinteressante. Du har nesten sluttet helt å gå på forelesninger på ditt eget studie, og du har ingen kontakt med de du gikk på faddergruppa med.

Svar: Profetien sier at Gabriel hvert år vil smøre et sete på akkurat ditt studie full av en type giftig eføy som tar bolig i hjernen din og vil få deg til å oppføre deg som en giftig plante. Denne planten er spesielt kjent for å lav grad av gruppelojalitet, og vil ofte søke seg mot andre arter som hvaler og serbere. Dette minner veldig mye om det du nå opplever…

Symptom: Du har helt tydelige fysiologiske symptomer på at du er forgiftet, og når du går på legevakten bekrefter de at du faktisk er forgiftet. Når politiet viser deg bilder av Gabriel, kjenner du han umiddelbart igjen, og du husker veldig tydelig at han tidligere har forgiftet deg.

Svar: Dette er klassiske tegn på at studiet du går på ikke er for deg. Men ikke heng med hodet! Du kan alltids søke på noe nytt neste år, dessuten sprer gift seg i kroppen raskere om du bøyer hodet ditt.