Gærne hekser og utro menn: Balletten «Giselle» settes opp i ny drakt på Dansens Hus

Dada Masilo har markert seg over hele verden med sine nytolkninger av klassiske balletter som Svanesjøen og Carmen. I 2015 satt hun opp Svanesjøen på Dansens Hus, og nå kommer hun altså tilbake med en annen klassiker.

Hvem, eller hva, er Giselle, tenker du kanskje. Det får være greit. Det kan ikke forventes at den gjennomsnittlige NATT&DAG-leseren skal gå rundt å vite at Giselle er en romantisk ballett fra 1841, som ifølge Wikipedia handler om «ubesvart kjærlighet og svik, men også om forsoning».

Les også: Minner ikke Terrence Malicks nye film om en VISS norsk kultkalkun??

Men det gjør den altså. Bondepiken Giselle blir noe ufrivillig hovedrolle i et romantisk drama som inneholder alt en Bra Ballett (BB) bør inneholde: Overnaturlige elementer, forbudte følelser, utro menn og uimotståelige jomfruer ute etter hevn over alle menn. Jikes! Legg til Dada Masilos uortodokse tolkning av dette, så snakker vi Brutalt Bra Ballett (BBB).

Jomfruer ute etter hevn. Foto: Angela Sterling

Les også: Kyrre Bjørkås solodebuterer med låt dedikert til bestemoren som ble arrestert for dansing i 1943

Giselle spilles på Dansens Hus fra 4.–7. mai.

X