«Nocturama» er smertefullt aktuell

Angsten i det å utføre et terrorangrep får fritt spillerom i fraværet av dialog og flashy virkemidler. I to deler får vi innsyn i livene til en gruppe unge, franske, lite stereotype terrorister. Omstendighetene gjør Nocturama til Frankrikes Elephant. Bertrand Bonello skildrer de unge terroristene som følelsesstyrte vesner, handlende i moralsk usikkerhet og desperasjon. Detaljrikdommen er imponerende, karakterene føles ekte, der de bærer rundt på alle styrker og svakheter som hører med det å være menneske. Filmens flettestruktur er strippet for sin iboende følelse av retning mot et forløsende mål, som intensjonelt stikker kjepper i hjulene for fortellingen om terroristenes agenda. […]

LES VIDERE GRATIS

Alt du må gjøre er å registrere deg. Det går raskt og koster ingenting.

Personvernserklæringen vår kan leses her.