«Nocturama» er smertefullt aktuell

Angsten i det å utføre et terrorangrep får fritt spillerom i fraværet av dialog og flashy virkemidler. I to deler får vi innsyn i livene til en gruppe unge, franske, lite stereotype terrorister. Omstendighetene gjør Nocturama til Frankrikes Elephant. Bertrand Bonello skildrer de unge terroristene som følelsesstyrte vesner, handlende i moralsk usikkerhet og desperasjon. Detaljrikdommen er imponerende, karakterene føles ekte, der de bærer rundt på alle styrker og svakheter som hører med det å være menneske. Filmens flettestruktur er strippet for sin iboende følelse av retning mot et forløsende mål, som intensjonelt stikker kjepper i hjulene for fortellingen om terroristenes agenda. […]

Fortsette å lese (gratis)

Hva! Har NATT&DAG også begynt med betalingsmur, nå? Slapp av. Det er helt gratis å lese videre – du må bare registrere deg. Det tar kanskje cirka 20 sekunder, og vi har troa på at du får det til! I bytte får du tilgang til alle artiklene våre, nyhetsbrev med spennende saker, og annonser i sosiale medier som du faktisk vil like å spammes med. Vi er en liten avis, og direkte kontakt med leserne hjelper oss med å utvikle helt riktig innhold til dere. Vi er ikke narcs og kommer aldri til å sende kontaktinformasjonen din videre. Dette blir mellom oss.

Du kan lese vår personvernerklæring her.

Mvh.

Redaksjonen

X