Kronikk: – Visst faen vil jeg ha et samfunn der mentale plager behandles med rus

I et «essay» i Aftenposten tidligere denne uka, gikk lege og skuespiller Anders Danielsen Lie ut mot en noe uklar gruppe meningsbærere han kaller «den rusliberale skravleklassen». Ved å «ikke ønske et samfunn» der folk tar rusmidler for å bli bedre, er Danielsen Lie med på ytterligere stigmatisering av alminnelige medikamentbrukere. Det er nemlig ikke nødvendigvis slik at man kan skille vesentlig mellom et «rusmiddel» og et «medikament». Begges formål når de inntas i behandlingsøyemed er å forbedre situasjonen til vedkommende som tar det, på en eller annen måte. Dersom man tar antidepressiva tar man dette for å dempe en depresjon. […]

Fortsette å lese (gratis)

Hva! Har NATT&DAG også begynt med betalingsmur, nå? Slapp av. Det er helt gratis å lese videre – du må bare registrere deg. Det tar kanskje cirka 20 sekunder, og vi har troa på at du får det til! I bytte får du tilgang til alle artiklene våre, nyhetsbrev med spennende saker, og annonser i sosiale medier som du faktisk vil like å spammes med. Vi er en liten avis, og direkte kontakt med leserne hjelper oss med å utvikle helt riktig innhold til dere. Vi er ikke narcs og kommer aldri til å sende kontaktinformasjonen din videre. Dette blir mellom oss.

Du kan lese vår personvernerklæring her.

Mvh.

Redaksjonen

X