AVSLØRING: Disse stjernene skjuler seg bak maskene i Tacobitch

NATT&DAG har de siste ukene forsøkt å avsløre hvem som spiller i Tacobitch. Ifølge våre kilder er det langt flere stjerner enn antatt. 

Fredag spiller det mystiske techno-pønk-kollektivet Tacobitch på Parkteatret. Etter flere år i anonymitet, har NATT&DAG denne uka gått inn for å en gang for alle finne ut hvem som spiller i det populære festbandet.

Det er på tide at Norge får vite hvem som skjuler seg i disse fillene og siden NATT&DAG har indisier på at det er flere stjerner involvert, mener vi det er i offentlighetens interesse å publisere våre teorier.

Bookingsjef og smørsanger

Oppnøstingen i mysteriet Tacobitch tok fyr først forrige helg, da en NATT&DAG-tilknyttet person overhørte en samtale på Lyse Netter-festivalen i Moss. Festivalens bookingsjef og tidligere rockestjerne, Emil Nikolaisen (47), ble observert i samtale med popstjernen Sondre Lerche (41). Lerche ble booket som DJ til festivalen, fordi de to er venner, men under den overhørte samtalen ble det også snakket en hel del om «kostymer» og «prosjektet». 

NATT&DAGs utsending til festivalen gjorde ikke mer med saken, men tipset redaksjonen, som raskt fikk en mistanke om at «prosjektet» og «kostymene» har noe med Tacobitchs konsert fredag denne uka. Teorien er blitt styrket etter at Sondre Lerche ble observert rett ved Parkteatret en rekke ganger denne uka. 

Hvor har det blitt av Emil Nikolaisen i søkelyset? spurte en i redaksjonen dagen etter. Vi syns spørsmålet er godt. Emil Nikolaisen har siden han slo gjennom som artist vært hvileløs i sin søken etter nye utfordringer og testing av grenser. Det styrker mistanken om at han ikke bare er med i Tacobitch, men faktisk er prosjektets frontmann. Han har trolig livnært seg av det de siste årene. 

Et annet argument som styrker denne teorien, er at Emil Nikolaisen kjennetegnes av et enormt nettverk av kjendisvenner. Hvis det er noen som kunne stablet på beina et stjernekollektiv, slik vi tror Tacobitch er, er det Emil Nikolaisen. 

Han som spiller «trommer i alt» og en kjent bror

Særlig innen rockeverdenen er Emil Nikolaisen selve edderkoppen i nettet. Vi har derfor sterke indisier på at det er Nils Jørgen Nilsen (32) fra Honningbarna, Sløtface og Embla & The Karidotters som spiller trommer i Tacobitch. NATT&DAG var tilstede i Volda under X2 Festivalen hvor technopønk-kollektivet headlinet, og der var Nilsen også. Vi møtte ham i forbifarten på en av bygdas Kina-restauranter og den ellers veldig omgjengelige trommeslageren klarte ikke redegjøre for hvorfor i all verden han befant seg i Volda akkurat denne helgen.

Den samme helgen var NATT&DAG på flere fester i kollektiv over hele Volda, og selv om vi aldri så ham, ble det flere ganger sagt at også broren til TIX var på X2 Festivalen. Senere har vi funnet ut at broren til TIX, Mathias Haukeland (28), er en kjent russemusikk-produsent med flere sentrale venner i musikk-Norge. Vi finner det derfor sannsynlig at det er han som spiller keys og lager alle de rare lydene i Tacobitch – tro det eller ei!

Usannsynlig duo? Neida!

NATT&DAG erkjenner at vi er mer usikre på de resterende medlemmene. Med færre rykter og observasjoner å forholde oss til, har vi studert videomateriale og pressebilder. Da vi plutselig en dag så Sandra Kolstad (39) og Alexandra Joner (34) henge på en av byens mange barer, fikk vi et spor som ledet oss til å undersøke om det er nettopp disse to som er Tacobitchs dansere. Det er ikke overraskende at multikunstneren Sandra Kolstad har et anonymt prosjekt på siden og dersom man studerer hennes egne turnédatoer passer det utrolig nok også som hånd i hanske med Tacobitch sine. Tilfeldig? Neppe. 

Alexandra Joner er på sin side – som de fleste vet – en danser med en godt skjult lidenskap for både techno og pønk, og via en av redaksjonens influenservenner skal hun flere ganger ha satt på knallhard techno på sine hjemmefester. For alt vi vet kan det ha vært nettopp Tacobitch hun har satt på.

Er det hold i Kvelertak-ryktet?

Det aller siste medlemmet er vi svært usikre på, men vi har tidligere overhørt rykter om at Kvelertak er involvert i prosjektet Tacobitch. NATT&DAG finner det sannsynlig at et rykte er blitt misforstått, og at Emil Nikolaisen har blitt tatt for å være sin bror, Ivar Nikolaisen, som i dag synger i Kvelertak.

Likevel skal det være sagt at et annet Kvelertak-medlem også er på radaren vår, nemlig gitaristen Maciek Ofstad (37), gift med Ingrid Simensen, produsenten til Martha Leivestad, som igjen er venn med Alexandra Joner (ref. Spillet). Det skal også nevnes at Maciek Ofstad er godt kjent med trommeslager Nils Jørgen Nilsen og bandleder Emil Nikolaisen fra før av.

Sånn, da var katta ute av sekken! 

Fredag kan du se Emil Nikolaisen, Sandra Kolstad, Alexandra Joner, Mathias Haukeland, Nils Jørgen Nilsen, Sondre Lerche og Maciek Ofstad spille konsert på Parkteatret. Kjøp billetter her!