Hør NATT&DAGs favorittlåter akkurat nå

Vi har skrevet om og samlet den beste norske og utenlandske musikken fra den siste uka.

b
a

Det er offisielt vinter mange steder i Norge, men det stopper ikke NATT&DAG fra å sette sammen en spilleliste med de beste og nyeste norske og utenlandske låter.

Det er altfor mange sjangre og artister der ute, så vi i N&D-redaksjonen plukker ut, så dere slipper. Siden vi er flere som plukker ut, er det noe for enhver smak, og hver uke legger vi til 15 nye låter, og de 15 eldste forsvinner ut.  Trykk gjerne på det lille kalendertegnet (desktop!) eller den lille trappa heeeelt øverst om du er på mobil, så kan du sortere det sånn at du får opp det vi har lagt inn sist først.

Her er litt om noen utvalgte utvalgte – flere i listen!

The Megaphonic Thrift – Pilene

Jøss. The Megaphonic Thrift på norsk? Det høres rart ut, men fungerer overraskende bra. «Pilene» er varm og nedpå, så altså akkurat det du trenger for å komme deg ovenpå når du går rundt ute i kulden.

2Chainz – Lil Baby feat. Ty Dolla $ign

2Chainz har kommet langt siden han het Tity Boi og var kjent som han fyren med det tøysete navnet i klikken til Ludacris. Nå er Ludacris en antikvitet (musikkmessig), mens snart 40 år gamle 2Chainz kanskje aldri har vært stødigere, større og bedre. Alle som liker Ty Dolla $ign må forresten se episode fire av den flotte HBO-serien Insecure, hvor han gjør fjern / sexy gjesteopptreden.

Adrijana – Kan Nt Med Mig

Ohhh weeeeeeeee! Svensk rap er best fra damemunn. Vi er litt usikre på tittelen (en slags you can’t handle me på svensk?), men det er heller ikke så farlig.

070 Shake feat Lil Yachty – Rewind

Tenåringskongen Lil Yachty får igjen haterne sine til å se ut som fjotter sammen med 070 Shake. Denne sørgelige balladen handler om ønsket om å kunne skru tilbake tiden, og herregud disse to stemmene her sammen er alt man kan håpe på her i livet. Vi skulle ønske vi kunne spole tiden frem til neste samarbeid mellom G.O.O.D. Musics 070 Shake og Lil Yachty.

Robyn Feat. Mr. Tophat – Trust Me

Vi stoler på deg, Robyn. Uansett hva du gjør. Så lenge du fortsetter å gi ut sånne låter.

Sval – Trustless

Fra Trust Me til Trustless, fra Sveriges største popstjerne til den vi håper kan bli Norges største popeksport om noen år. I så fall skal vi printe ut samtlige frames av dette intervjuet og lage Sval-tapet til kontoret.

Japandroids – «Near to the wild heart of life»

Japandroids er endelig tilbake med  gladrock, og en tittel som på nesten parodisk vis uttrykker den energiske livsgleden bandet har gjort seg kjent for.

Whales & This Lake – «Late Night Swimmers»

Avslutnings- og tittellåta på den første EP-en til norske Whales & This Lake høres ut som franske Air. Mye, men ikke bare, pga bruken av vocoder-vokal. Fortsett gjerne med dette, sier vi!

Lambchop – «JFK»

Lambchop bruker også vocoder (er vocoder den nye auto-tunen?), på Flotus, countrygruppas Kid A, der gitarer og andre akustiske instrumenter legges bort til fordel for synther, trommemaskiner og andre datalyder. Men HELT fremtidsrettede har de ikke klart å være: På høydepunktet «JFK» vil de heller tilbake i tid, til tiden da USA hadde en av sine råeste presidenter noensinne.