Mikhael Paskalev: – En syv og et halvt minutts kortfilm om å forene seg med Døden ved å uttrykke seg selv, virket som det eneste rette

Mikhael Paskalev slipper ambisiøs musikkvideo til «Witness», og plukker ukas musikerfavoritter.

b
a

Mikhael Paskalevs «Witness» var på N&Ds best akkurat nå-liste allerede i midten av oktober, og nå kommer videoen, som Paskalev omtaler som «en siste dans med kvartlivskrisa».

– Jeg opplevde selv at jeg satt fast i en uendelig syklus av store aspirasjoner møtt med en frykt for å aldri kunne leve opp til de. En passiv tilværelse. Så å lage en syv og et halvt minutts kortfilm om å forene seg med Døden ved å uttrykke seg selv, virket som det eneste rette trass i all fornuft, sier Paskalev, som selv har regissert og klippet videoen.

Store aspirasjoner der også, altså.

Under videoen har Paskalev fulgt forrige ukes plukker Mr Little Jeans og  kuratert ukens fem musikerfavoritter.

Soft hair – A good sign

En duo skapt av Connan Mockasin og La Priest. Liker begge to veldig godt. Med et par latterlig sterke unntak kan de stille i kategorien stil over substans, men på den plata her føle e det ligge nokke litt mere ekte i bunn. Visstnok blei plata laga for 8 år siden når dei bodde sammen. Kult å vite at dei sikkert heller egentlig har brukt dei siste 8 åra på å justere på på ting og tang mens verden får gleden av å føle at det e et friskt pust og en «reboot» ting. Vil forsåvidt også nevne at Mockasin har ei tidløs låt i « I’m The Man, That Will Find You». Substans og stil heile veien.

Følg N&Ds liste med den nyeste og beste musikken

Paul McCartney – Waterfalls

Beatles er flott og allemannseie, men siste åra har Paul og Johns solo plater beynt å stikke dypere for meg. Den her plata har så sinnsykt klasse over produksjonen uten å bli pretensiøs eller å bli umodig i valga. Det her e vel blitt låta e sku ønske e kunne skrive. Som TLC også tenkte, ifølge Paul, da dei tok linja «don’t go chasing waterfalls».

Les også: Har Oslo endelig begynt å lage relevant rapmusikk igjen?

Sbtrkt + Ezra Koenig – New Dorp. New York.

Frekkeste låta på lenge. Nye plata mi har hatt nokken milde «Ferris Buellers day off» referansa i prosessen, og e blei både glad og sur når e hørte at e aldri kom til å gjøre en homage like original som den her. Det e så klubba og sløyt på samme tid.

Alessi Brothers – Seabird

En av tidenes deiligste låta. Alessi brothers e to identiske tvillinga fra New jersey og burde være mer enn god nokk grunn til at Jonas Alaska (Aslaksen) og Thomas Aslaksen kjøre duo og vise at det e ingenting vakrere enn to voksne brødre som synge kjærlighetslåta sammen.

Jamie Woon – Sharpness

Voksen musikk. Det finnes så sjukt mange som gjør moderne R&B for tiden og e føle at Jamie Woon er en av dei som tar det hakket mere på alvor. Han og ikke minst D´angelo e dei som i et godt år har minnet me på at det er mer til sjangeren en en hip tromme Loop og soulvokal i alle retninger.

Paskalev