Gjestelista: Spilleliste med de beste rap- og rnb-låtene akkurat nå

Verdens beste radioprogram Nova Amor plukker låter til NATT&DAG og din helg.

b
a

Siden det er fredag har våre venner i Radio Nova-programmet Nova Amor satt sammen en liste med sine rap- og r&b-favoritter og samlet de i verdens enkleste format: En spilleliste. Trykk play og så er det gjort. Enkelt og greit.

Se her for NATT&DAGs egen Spotify-liste med det beste akkurat nå (oppdateres jevnlig!), hør Nova Amor via Radio Nova i dag, fredag, klokka 20.00, hør på spillelisten under, les hva Gøte, Eli, Albert og Kristoffer mener er best akkurat nå under den igjen, og hør på den nydelige lyden av en helg som kryyyyper seg innover.

Kristoffer JakobsenKristoffer Jakobsen:

D.R.A.M.   Misunderstood feat. Young Thug
Noe av det jeg liker best med rap i 2016 er at alle konvensjoner og regler ser ut til å ha blitt kastet ut gjennom vinduet. På D.R.A.M.s nye plate «Big Baby D.R.A.M.» rocker han ut med Young Thug, og når jeg sier rocker ut, mener jeg akkurat det.

Tiara Thomas – OTW
Tiara Thomas er på vei, eller noen er på vei til Tiara Thomas. Hva enn det er, er dette rnb for alle som lengter etter noen. Dørmannen har fått beskjed om at du kommer, tenk så herlig å ha en dørmann. Det er noe Aune Sand garantert har.

Even SkogenEven Skogen:

Eli Sostre – Birds Chirping
Eli Sostre lager selvsikker, melodisk og dyster rap anno 2016, og dette er favoritten fra EPen som kom i sommer, «Still Up All Night». Jeg fikk han ikke med meg da, men Eli Sostre gjør seg egentlig mye bedre i høstmørket enn midt på sommeren, så det var like greit.

Nick Hook – Gucci’s feat. 24hrs
House-DJ og produsent Nick Hook har laget låt med mystiske 24hrs. Man vet ikke mye om 24 utover at han har mange kjente venner, en nasal stemme og nå tydeligvis at han liker gucci-sko (evt. flip flops?). Denne låta er behagelig enkel, og 24hrs er akkurat passe tilstede hele veien.

Sicko Mobb – Emoji feat. Silento
Av og til trenger man bare sanger om emojis og festing. Fløyelsmyke Silento gir den, som kollega Albert pleier å si det, masse pop-sensibilitet, mens gladguttene i Sicko Mobb er nettopp det, glade. Som meg når jeg hører på denne.

Gøte StrindlerGøte Strindler:

Lil Yachty & PnB Rock – All Day (fra Chocolate Droppa Mixtapen til Kevin Hart)
Om du klarer det, glem Lil Yachty (et øyeblikk), la oss heller snakke om PnB Rock. Fra krysset Pastorius og Baynton (derifra PnB) i Germantown, Philadelphia vil jeg gå så langt som å påstå at PnB Rock VANT sommeren 2016 med den nydelige «Selfish». Etter det har jeg ikke stått i dusjen uten å tenke «lurer på hva PnB koker opp på kjøkkenet sitt nå?». Og så bare BÆM er den høye, tynne, straffedømte, følsomme, flipp-skjeggete, hook-savantè og autobetunede mannen tilbake på årets kanskje rareste mixtape. Og det er kjempefint!! Han vinner igjen!! Hurra! Mer PnB til folket! Utropstegn!!!

2 Chainz – Good Drank feat. Quavo & Gucci Mane
Det her er så veldig super duper mega rart folkens. Vi har laget 3 av disse listene her nå, og 2 Chainz er 2/3. Hva er det som skjer med 7ènde far «Daniel Son; Necklace Don»? Vel, det som skjer er at han lager så veldig bra musikk, med folk som også lager så veldig bra musikk, denne gangen geniale Quavo og udødelige Gucci. Lean-musikk, Aston Martin-musikk, perc-musikk med våpen, hele gjengen.

Vinter – Stanna Kvar
Visste du at sverige har sin egne versjon av Unge Ferrari? Han kaller seg selv «Vinter». Moro. Ekstra moro er det at disse to sub-skandinaviske dyrene er venner, og tilogmed har laget musikk sammen. Siden du vet at Ferrari skinner på sin side av grensa, så kan jo jeg fortelle deg at kollegaen skinner finfint på den andre siden også, uten like mye momentum skal sies. Denne er nydelig, og ryggsøyle-støttende (er ikke mange menn som sier at de «har ryggen din som naprapat»). Flyyyt på høsten!

Albert, Nova AmorAlbert Alfiler:

Solange – Cranes in the Sky
Glem Bey. Solange har mitt hjerte denne høsten. Det regner, er vått, kjipt og mørkt. Men albumet til Solange har reddet meg og frelst meg på den underfundige måten som jeg ikke så komme fra den andre Knowles-søsteren. Drar gjerne originalen og den brilliante remixen av Kaytranada på samme fest, synger med og ruser meg på høstens vakreste lydbilde. Hør hele albumet «A Seat at the Table» du, og kom tilbake til meg. Den er for bra.

Olamide – Orobo
Jakten på det overraskende kom plutselig rett før deadline av denne listen. Denne juvelen lå i drodlelista vår og det er denne jeg kommer tilbake til når jeg trenger en dose serotonin rett inn gjennom øret og ut rumpa i form av risting og ufrivillige hoftebevegelser sist sett i en R.Kelly-video. Orobo er oktobers festlåt for meg! (Med en morsom ode til Desiigner på slutten der!)