Film fra Sør byr på årets mest unike filmopplevelse på Vippa

Den mexicanske grøsseren «Det Fremmede» og Morten Traavik som introduserer Nord-Korea for jugoslavisk kunstrock er blant filmene du bør se på årets Film fra Sør.

b
a

Det er kaldt i luften og mørkt om kvelden blitt. Perfekte forhold for en filmfestival, med andre ord. Film Fra Sør sparkes i gang på torsdag, og vi har plukket ut et par ting på programmet du kan få med deg til helga innimellom de nye Skam-oppdateringene.

Liberation Day

På lørdag blir det norgespremiere på Morten Traavik og Ugis Oltes Liberation Day. Dokumentaren tar for seg den jugoslaviske kunstrockgruppa Laibach sin opptreden i Pyongyang i 2015, for 1500 nord-koreanere som aldri har hørt vestlig musikk før. Traavik, Olte og noe av Laibach vil være til stede for å snakke om filmen og hva enn annet det faller dem inn å snakke om. Nord-Korea, Laibach og Morten Traavik er utvilsomt fascinerende konsepter alle sammen, og spesielt sammen. Vi spår det blir en ny runde i norsk offentlighet med anklager rettet mot Traavik for å være en nyttig idiot for det nordkoreanske regimet, så her kan du komme debatten i forkjøpet og gjøre deg opp en såkalt kunnskapsbasert mening fra deres egne uttalelser.

Les også: Morten Traavik: – Nord-Koreanske barn er bedre i norsk enn de fleste norske rappere


Det fremmede

Som om ikke det var nok så blir det på søndag nok en premiere, denne gang av Amat Escalantes sølvløvevinner Det Fremmede. Visningen finner sted i utradisjonelle omgivelser på Vippa. Regissør Escalante kommer. Det gjør også Guro Moes band MoE som står for filmmusikken og som holder en minikonsert etter visningen. Mexicansk mat vil være tilgjengelig, og selve filmen er blant de mest unike filmopplevelsene du kommer til å ha i år. Tenk stemningen fra La den rette komme inn møter «vesenet» fra Possession. Eller eventuelt Gaspar Noé møter hentai. Det er nok best å ikke si mer. God film!

Liberation Day vises på Vika 1, lør. 8. oktober kl. 18:30. Det Fremmede vises på Vippa, søn. 9. oktober kl. 19:00. 

Les også: Hva skjer når du blander bongtrekk og hasjkaker med NRK-programmet «Sofa»?