birdemic

6 drittfilmer å se i løpet av den elendige høsten vi snart er ferdig med

Høsten er her.

Skolestart, flytting, ny jobb, you name it. Med så mange ting som stresser deg er det godt å slappe av med en film. Men hvilken film skal du se? Synecdoche, New York? Den er jo på lista di. 12 Angry Men? Hørt den er bra. Tree of Life? En kompis du stoler på anbefalte den. Superheltfilmer er du dritt lei av, og du orker heller ikke mer av buddy cop-filmer, bastardiserte eventyr og action-komedier.

La oss heller se noen klassikere, baby!

Men så er det sånn at verden er et råttent sted å leve, hvis ikke du er en rotte, som adjektivet er oppkalt etter, i så fall er livet herlig. Rotter bryr seg ikke om Donald Trump, Nord Korea, eller at homofile ikke har grunnleggende menneskerettigheter i nesten alle land i verden.

Men du er sikkert ingen rotte. Så i stedet for å bruke høsten på å pløye gjennom klassiker på klassiker, kan du finne fram en venn eller fem og heller vise dem hvor mye du forakter denne jorden og alt i den ved å utsette dem for disse 5 filmene som bare vil gjøre alt mye verre for alle sammen.

Foodfight (2012)

Foodfight er en animasjonsfilm det tok ti år å lage. Det er svimlende når man ser hvor utrolig ræva animasjonen faktisk er.

Alle karakterene ser ut som de er i ferd med å smelte, og det høres ut som ingen av skuespillerne har følt noe gjennom hele den sinnssykt lange produksjonstiden. Og, apropos skuespillerne: Eva Longoria, Hilary Duff, Charlie Sheen … Folk som ikke har vært relevante siden sistnevnte fikk påvist HIV for noen år siden (too soon?).

Foodfight handler om et supermarked som forvandles til et metropolis når ingen er og handler der, eller noe sånt. Jeg er litt usikker på de interne reglene, egentlig. Alt jeg vet er at hovedpersonen er en hund som er sammen med en menneskekvinne … med katteører. Den er full av produktplasseringer, og inneholder produkter som Mr. Clean og Mrs. Butterworth som karakterer.

Ja, du leste det riktig. Grunnen til at filmen skal ha tatt så lang tid å lage er at filmen ble stjålet fra studioet under produksjonen. Det er vanskelig å tro at noen bare tok med seg hele filmen på en harddisk og at det ikke fantes noen backuper eller noe et eller annet sted, men så er Foodfight en film det er vanskelig å tro på at eksisterer fra før…

Tips til drikkelek: En slurk hver gang hovedpersonen (Hunden Dex) spiser en rosin. Hell innpå resten av drinken hver gang filmen drar referanser til Nazi-Tyskland.

Se filmen: På iTunes-store eller Amazon Prime.

Birdemic (2010)

Er du også redd for global oppvarming og hvordan konsekvensene vil gi oss alle en langsom død før vi rekker å se våre barn vokse opp? Det er Birdemic-regissør James Nguyen også.

Hele fire år etter Al Gores skremmende ubehagelige sannhet skremte hele verden, fikk Birdemic en svært liten del av den samme verdenen til å le av de samme klimafarene. Den kan ha noe med effektene på fuglene å gjøre, eller de stive skuespillerprestasjonene.

Eller det kan ha noe å gjøre med det faktum at helt plutselig, uten noen forvarsel, halvveis inn i filmen, begynner alle verdens fugler å systematisk stupe ned og kutte strupen på mennesker og krasje voldelig inn i dem. Hvorfor? Fordi global oppvarming baby!

PS: Styr unna oppfølgeren, som er litt for klar over sin elendighet.

Utvalgt drikkelek: To shots av en drink du ikke kan uttale navnet på hver gang en fugl eksploderer.

Se filmen: Den er dessverre borte fra Netflix, men kjøp den her da vel: http://www.birdemic.com

Den Hellige Neil Breen-Trilogien (2005, 2009, 2014)

Hvis du er en sånn som bryr seg om katastrofalt feilinformerte auteurer som Tommy Wiseau eller tidligere nevnte James Nguyen, er Neil Breen en å få opp øynene for.

Neil er, som The Room-geniet Wiseau, sine filmers grusomme altmuligmann. Regi, produksjon, manus, klipping, catering, og ikke minst hovedrollen. Alt gjort med minimal forståelse selvsagt (unntatt cateringen. Det kan jeg virkelig ikke uttale meg om.)

2005s Double Down, 2009s I Am Here….Now og 2013s Fateful Findings er ikke en trilogi sånn rent teknisk sett, men alle filmene har svært mange likhetstrekk. I alle filmene spiller Breen selv en moralsk høyborg pakket inn i én person, og i I Am Here….Now er karakteren hans faktisk en alien som har kommet for å se hvor gode menneskene er.

Spoiler: De er ofte dritslemme!

Det er en scene i denne filmen hvor en fyr dytter en type i rullestol fordi han triller borti ham ved et uhell. Neil Breens karakter går derfor opp til ham, legger en hånd på skulderen og sier «That’s just not right» i perfekt deadpan, noe som resulterer i at slemmingen begynner å blø fra øynene, skriker og løper vekk. Jeg kan snakke i evigheter om trilogien og dens regissør, som f.eks hvor opptatt av å destruere gamle laptoper han er, hans monotone liksom-actionhelt-fremtoning, de hysterisk morsomme paranormale twistene, all pratingen om å hacke «the government»…

Men, ja, det er bare så viktig at du ser disse filmene, at alle ser disse filmene.

Nå, med en gang.

Utvalgt drikkelek: Hell en bloody mary i vasken hver gang hovedpersonen sier ordet ”hacking”, ”government” eller ”secrecy”

Se filmen: Neil Breen shipper bare filmer til USA (buu!) men de to første filmene finnes på Youtube et sted (yaa!)

Cool Cat Saves The Kids (2014)

Sett deg ned, for her er det mye å komme gjennom.

Ok, så filmen Cool Cat Saves The Kids er basert på karakteren Cool Cat, som figurerer heftig i de selvpubliserte bøkene til en Derek Savage. Savage selger disse bøkene, som handler om alt fra miljøvern (Cool Cat Loves Biodiesel) til wrestling (Cool Cat Loves Wrestling) på nettsiden sin www.CoolCatLovesYou.com.

Savage har produsert filmen sin helt på egen hånd, med litt hjelp fra sine venner, blant annet skuespillere Erik Estrada og Vivica Fox, som så helt utrolig tydelig ikke har lyst til å være med i filmen. Resultatet er en hysterisk anti-mobbing-film som gir barn overalt grusomme råd som Hvis Du Blir Mobbet På Nett, Bare Ignorer Det! og Alle Mobbere Er Feite, Venneløse Drittunger Som Bør Arresteres Av Det Faktiske Politiet, Mann.

Filmen går også hardt inn for å overbevise publikum at Cool Cat er en ekte person/katt, ikke en voksen mann i et kostyme han kjøpte på Desu-Con. Cool Cat spiller altså seg selv, og har etter all sannsynlighet også skrevet filmens korte synopsis på IMDB.com:

Cool Cat is the coolest cat in town. All the kids love him. Except for the bully Butch, who hates Cool Cat for his coolness. He terrorizes Cool Cat, his friends and family with threats, taunting, and the internet. Can Cool Cat face his fears and defeat the bully?

Utvalgt drikkelek: Én shot hver gang du ser comic sans (vær forsiktig). To shots hver gang det hintes til bestialitet.

Kjøp den på: www.coolcatlovesyou.com (et eventyr av en nettside)

A Talking Cat!?! (2013)

Åh, hei, Comic Sans er tilbake!

A Talking Cat!?! er en film av David DeCoteau, som har regissert filmer som A Talking Pony!?!, My Stepbrother Is A Vampire!?! og mange andre storheter. Der Wes Anderson har sine teater-aktige kulisser, og Tim Burton har sin quirky mørke tone og Johnny Depp, har David DeCoteau sin varemerkede utropstegn-spørsmålstegn-utropstegn-igjen-stil.

A Talking Cat!?! handler om Phil, som har solgt firmaet sitt for å være rik sammen med sin likegyldige sønn Chris. En snakkende katt ved navn Duffy vandrer inn i livet deres, og snur alt på hodet!?! Greia er at Duffy kan snakke, men bare én gang. Han gir dem råd i en monoton, oppgitt stemme, og…det er filmen.

A Talking Cat deler mange av de samme kvalitetene med sin nesten-navnebror Cool Cat Saves The Kids, men bommer ikke like heftig på målgruppen, og later heller ikke som den har noe særlig mer viktig å si enn «Åh, hei, en snakkende katt. Artig, eller hva!?!»

Verdt å se for det elendige skuespillet og det faktum at Eric Roberts har stemmen til katten Duffy. Eric Roberts har vært med i blant annet Suits, diverse legendariske rap-musikkvideoer og The Dark Knight. Hva han har gjort for å fortjene å gjøre denne filmen, er det ingen som vet.

ERIC ROBERTS VAR MED I THE DARK KNIGHT.

Utvalgt drikkelek: To shots hver gang Phil oppfører seg creepy.

Kjøp den på: Online, baby! F.eks Amazon.com

Dark Dungeons

RPG! RPG!

Dark Dungeons er en kortfilm. Den føles alt annet enn kort.

Dark Dungeons var opprinnelig en tegneserie-bok av evangelisk forfatter Jack T. Chick. Regissør L. Gabriel Gonda bestemte seg for å filmatisere vederstyggeligheten, som tar for seg den lugubre underverdenen som er Dungeons & Dragons (torden her).

Debbie og Marcie, to jenter som skal begynne på college og som provoserer meg med sin mangel på «y» i navnene sine, hører om en mystisk og kul gruppe mennesker: RPG’ere. Ja, det stemmer. Rollespillere er kule i denne filmen. Smertelig kule. Så kule, faktisk, at alle de pene jentene og guttene driver med det og chanter «RPG!» mens de har raves og drikker alkohol.

Denne filmen er den mest usannsynlige på en liste med to snakkende katter og en sympatisk Charlie Sheen. Verdt å se for et innblikk i hva evangeliske kristne tror rollespill dreier seg om.

Utvalgt drikkelek: En slurk av noe godt i glasset hver gang noe relatert til D&D sies med kul og mystisk stemme.

Kjøp den på: Den offisielle nettsiden for 5 dollars http://www.darkdungeonsthemovie.com

X