Nå kommer Russlands «Avengers»: En sexy bjørn, en modell med spiseforstyrrelse og en mann som styrer søppel med tankene

Snart kommer den russiske superheltfilmen «Zashchitniki» – eller «Guardians» på engelsk. Her er en liten forsmak.

b
a

Russland har lenge vært en kulturstormakt, kjent for sine forfattere, ballettdansere og dramatikere. Nå er det imidlertid en helt annen måte å skaffe seg kulturell kapital på: lage forvirrende superheltfilmer. Denne kulturkrigen er det foreløpig kapitalistene i vesten som leder, men det vil den armenske regissøren Sarik Andreasyan gjøre noe med. Neste år kommer hans superheltensamble-film, russiske Guardians.

Det er til tider litt vanskelig å få tak på hva filmen handler om, men det virker som en høyteknologisk hær angriper Mosvka, og det er opp til en superheltgjeng (som til nå har gjemt seg og drevet med «business») fra de forskjellige delene av tidligere Sovjet til å stoppe dem.

Superheltene er i det hele tatt ganske preget av å komme fra Sovjet. En av dem heter Ursus. Han er en slags blanding av sexy mann og en bjørn. Ifølge promomaterialet kan han «go full bear according to the crisis at hand». Han er også «known for his drive to break the enemy into small pieces». Og han har en minigun. Denne plakaten bør forklare ganske greit hva slags andre egenskaper Ursus har.

guardians-bear

En av de andre superheltene heter Ler, og kan, såvidt jeg forstår fra traileren, løfte søppel, gjørme og ruiner med bare tankene! Han kan også «samle støv fra steiner».

guardians-filme-super-herois-russos-trailer-06

I tillegg er det verdt å nevne gjengens kvinnelige alibi, Xenia, som har superkraften… spiseforstyrrelse? I tillegg kan hun ikke føle temperaturforskjeller, men det er uvisst om det er et symptom eller en superkraft.
kOFBxEbiKI7tPLX1lgo02fjk0tSRdZ

Vi må heller ikke glemme Khan. Ah, ja. En sortkledd, maskert mann som skjærer opp folk i ørkenen mens han låner tungt fra islamsk symbolikk er forbildet russisk ungdom trenger nå.

maxresdefault

I traileren var det også to cosplay-gutter, en som har samme våpen som den russiske skurken Ivan Vanko fra Iron Man 2…

Skjermbilde 2016-08-31 kl. 12.22.12

…og en mann som har laget et hjemmelaget Iron Man-kostyme.

Skjermbilde 2016-08-31 kl. 12.24.25

Disse heltene sloss mot August Kuratov, en vitenskapsmann som har laget en maskin som heter Modul-1, en maskin som kan kontrollere alt teknisk utstyr!

Det kan virke som om han allerede har lykkes, da filmens offisielle side er nede, og har vært det i flere dager. Den nyeste traileren til filmen er heldigvis fremdeles ute, nå også i dubbet versjon. Vi gleder oss!

PS! Guardians ble delvis filmet på den russiske halvøya Krim!

Guardians