Lars Berrum til NATT&DAGs TV-anmelder: – Du lever jævlig farlig

Ukas high five deles ut til Lars Berrum, som har premiere på nytt TV-program i kveld 22:30!

b
a

I dag: Lars Berrum
Hvem: Komiker!
Hvorfor? Har premiere på sitt nye TV-program Aktiv på dagtid på TV 2 Humor i kveld 22:30.

Fortell om det nye programmet ditt! 

– En gang i uka inviterer jeg folk som har fri på dagtid hjem til min egen leilighet, som et sosialt lavterskeltilbud. Tilbudet er lagt opp etter suksessmalen til Hjemme hos Kloppen med en kjendis på kjøkkenet og gode samtaler. Dette sklir nok litt mer ut enn det gjør hos Kloppen. Kjendisen min lager ikke mat, men sterke drinker, og folka her er enda mer glad i alkohol enn hennes gjester (helt enig: ære mulig?). Vi skal også finne det beste yrket som ikke krever utdanning, og jeg prøver en gang for alle å få Kim Kolstad til Hollywood. Det hele rundes selvfølgelig av med nydelig musikk fra min(e) favorittartist(er).

Har Kim Kolstad selvironi på Hotell Cæsar-bakgrunnen sin? 

– Kim er en levende legende. Han har like mye selvironi som Jens August har selvtillit.

Hva tenker du om at overbefolkning, automatisering og økonomisk regress kommer til å sørge for at flere blir arbeidsledige så de kan se Aktiv på dagtid på dagtid? 

– Godt spørsmål. Ja, vi mennesker står ovenfor noen store utfordringer i disse dager og ja, jeg kunne nok fått en del flere seere på dagtid hvis denne utviklingen eskalerte. Allikevel greier jeg dessverre ikke å se det positive med dette. Dette er alvorlige utfordringer, som liksom ikke kan køddes bort. Jeg unner ingen å være arbeidsledig, og måtte Gud få oss mennesker på rett vei igjen.

Aktiv på dagtid fikk et trist fjes av NATT&DAGs anmelder Jon Sæter. Hater du ham?

– Nei, absolutt ikke. Det er jobben hans, og han er sikkert veldig dyktig.

Hvis du skulle banket eller drept Jon Sæter – hva slags våpen ville du brukt?

– Nå skal det sies at jeg ikke har noe i mot ham. MEN:

Først hadde jeg fått noen venner av meg til å ringe på døra hans hver dag i en måneds tid og bare sagt «hei», for så å gå. Dette hadde sikkert fått han litt nervøs, slik at han kanskje kunne begynt å tenke seg litt om i hverdagen. Personlig hater jeg anmeldere som deler sine allerede publiserte meninger om andres arbeid på sine egne sosiale medier-profiler, så dette håper jeg han hadde stoppet med. Det at han skulle lære seg rettskrivning hadde også vært et ønske, men jeg skal ikke kaste stein i glasshus. Hadde planen fungert optimalt hadde han også sluttet med hårbånd når han spiller fotball, i det minste stoppet å dele slike bilder på Facebook. Dessverre tviler jeg på at denne planen ville oppnådd disse resultatene, så jeg hadde nok bare dratt direkte hjem til ham og heada han rett ned. En god gammaldags springskalle. Dette hadde jeg fortsatt med helt til trynet hans var like irreversibelt som i Irréversible. Før jeg forlot åstedet hadde jeg lagt igjen en lapp til pårørende hvor jeg hadde fortalt at sønnen deres fortjente en tekstuell død da han åpenbart prøvde å være smartere enn det han var, men endte med å framstå dummere enn det han var.

Du reiste rundt i Norge med NATT&DAG i fjor sommer. Hva er ditt beste minne fra turen? Og hva er ditt verste?

– Jeg har dessverre ingen vonde minner, men mitt beste minne er at jeg ikke visste at Jon Sæter eksisterte.

Du deler kanal med gjengen i Humornieu. Hvem av dem har latt famen gå MEST til hodet?

– Morten Ramm.

Hvem av dem ser du for deg at fortsatt er med i Humornieu om 6 år?

– Alle.

Hvem av dem er arbeidsledige om 6 år? 

– Hva faen er dette? Skal ikke dette handle om MEG og MITT program? Virker som om hele Humornieu jobber i NATT&DAG? Eller er det Jon Sæter som stiller disse spørsmålene? Hvis det er Jon i andre enden, så har jeg en liten personlig melding til deg: Hvis du noen gang har tenkt å besøke enten Pannekakehuset eller Julegata på Bærums Verk, så lever du jævlig farlig. Det står på facebookprofilen din at du er fra Bodø. For oss er du bare -dø.

PS!

– Siden Jon ikke forstod programmet mitt, så er jeg litt redd for at han ikke forstår dette: Jeg har selvfølgelig ingen voldelige tanker mot deg, og jeg er sikker på at du er en fin fyr. Prøv å anmeld med litt mer kunnskap og hode, uten å prøve å sleike deg inn i det du tror NATT&DAG skal mene, så blir du nok også en dyktig anmelder. Faen, nå hissa jeg meg opp igjen. Nå er jeg keen på å banke deg igjen.

PPS!

– For at det ikke skal bli noen misforståelser, så må jeg bare si at jeg ikke har møtt Jon, men respekterer det han gjør. Jeg tror dessverre ikke alle liker programmet, men krysser fingrene for at mange vil sette pris på det.

– Takk for meg, dette har vært en reise.

LES OGSÅ: Vegar Tryggeseid intervjuer Gregg Turkington