Dunkirk

Teaser-analyse: Har Christopher Nolan fått narsissistisk personlighetsforstyrrelse?

Christopher Nolan er tilbake med krigsdramaet «Dunkirk». Filmen tar for seg evakueringen av britiske soldater fra franske Dunkirk under andre verdenskrig, og er ventet sommeren 2017. En teaser er allerede sluppet. Det er en kjent sak at regissører legger mange hint til fansen i teasere og trailere, men ikke alt er like lett å fange opp om man ikke kan mye om film. Men først, her er teaseren i sin helhet:

Skjermbilde 2016-08-05 kl. 13.18.32

Teaseren åpner forutsigbart: magisk sand som går oppover stranden. Dette hinter til at det vil være sanden på stranden, og ikke tyskerne de allierte evakueres fra. Ja, sannsynligvis vil de allierte og nazistene slå seg sammen for å sloss mot sanden. Dette er ikke bra i en film som skal handle om andre verdenskrig. Fokuset burde heller ligge på tragediene krigen førte med seg, feks Holocaust, ikke masse magisk sand. 

Skjermbilde 2016-08-05 kl. 13.20.01

Her ser vi de apatiske europeiske mannlige soldatene la geværene ligge idet bølgene, som forestiller ikke-vestlig innvandring, idiotiske lover fra EU og homofile ekteskap, kastes mot dem.

Det er selvsagt altfor tidlig å si det nå, og det er ikke annonsert noe sted, jeg bare gjetter, men er det Aksel Hennie  vi ser på stranda her?? Nei, det virker usannsynlig, jeg finner ingenting om det uansett hvor mye jeg leter!

Men hva synes folk i kommentarfeltet om teaseren?

Skjermbilde 2016-08-08 kl. 12.28.23

Konklusjon:

Det er spennende når en regissør som Christopher Nolan kommer med ny film, men i denne teaseren har vi sett mye rart, for eksempel magisk sand. Kanskje har suksessen gått Nolan til hodet og gjort han ute av stand til å lage kunst. Det er nærliggende å tro at Nolan etter all oppmerksomheten har fått narsissistisk personlighetsforstyrrelse. Store Norske Leksikon lister opp følgende symptomer:

 • er opptatt av fantasier om ubegrenset suksess og makt
  Ja, en regissør drives av fantasier om film-suksess og dermed større makt.
 • oppfatter seg selv som så spesiell og enestående at de bare kan være i kontakt med spesielle mennesker og krever særbehandling
  Ja, en regissør mener jo selv at de er så utrolig viktig at de skal bestemme hva som skjer i filmen, og de henger jo bare med spesielle mennesker som kjendiser (Aksel Hennie ++).
 • har urimelige krav om beundring
  Ja, vi sitter jo her og beundrer Nolan for at han gjør jobben sin, det er jo ganske urimelig.
 • utnytter andre for egne behov
  Nolan gjør sikkert dette også!

 

Etter å ha sett teaseren til «Dunkirk» er det vanskelig å trekke andre slutninger enn at, ja, Nolan har blitt gal og lider av

text

Om du eller noen du kjenner har psykiske problemer er det viktig å vite at man ikke er alene. Å nå ut til noen kan være det første steget mot bedring. For hjelp, se en oversikt på psykiskhelse.no.

Vi gleder oss uansett veldig til «Dunkirk», og gir teaseren det nest beste smilefjeset, og gir psykisk sykdom det tredje dårligste smilefjeset.

5
Teaseren til «Dunkirk» får 5.
3
Psykisk sykdom får 3.

 

X