Videopremiere på Chain Wallets «Muted Colours»!

Chain Wallet slipper musikkvideo til førstesingelen, og snakker med N&D om bytte av plateselskap, høye bukselinninger og filmopptak i Romania.

b
a

Bergensbandet Chain Wallet, med kjernemedlemmene  Stian Iversen, Christian Line og Frode Boris, slipper sitt første album på Jansen Plateproduksjon til høsten, og onsdag slapp de den Gaute Terjesson-regisserte videoen til albumets første singel «Muted Colours».

Keybordist Frode Boris har tatt på seg rollen som talsmann for gruppa, og siden han allerede hadde forklart til tyske Kaltblut Magazine at bandet ønsker å «capture the acute distress of an afflicted character; his self-indulgent pity, gradual loss of touch with reality and his forlorn attempts on returning to normal life», måtte vi rive i stykker spørsmålsarket og starte et annet sted.

Hva sier dere til ryktene om at musikkvideoen til «Muted Colours» er innspilt i et studio i Romania, for «der er produksjonskostnadene lave og herremotens bukselinninger høye» (sitat, ifølge ryktene, vokalist Stian Iversen)?

– Det stemmer at alle nærbildene av Stian er fra et lavbudsjetts-studio i București. Dessverre var bukselinningene for høye, så vi hadde behov for reshoots på Rundemanen i Bergen.

LES OGSÅ: Chain Wallet – Stuck in the Fall / Same Place

– Videoen prøver å utforske det samme «over-the-top»-uttrykket som a-ha og Tears for Fears skapte på 80-tallet, men i stedet for å smelte sammen med uttrykket, stopper vi på halvveien, blir selvbevisste og tematiserer denne selvbevisstheten.

Saken fortsetter under den høye bukselinningen.

Chain Wallet

BERGEN ELLER BUCURESTI? Begge byer sverger tilsynelatende til svært høye bukselinninger, noe vokalist Stian Iversen utnytter til det fulle. Foto: Gaute Terjesson

Gaute Terjesson & Tora Sanden Døskeland hadde ideen til videoen, men det var bare Gaute som sto for regi, kamera og klipp. Vil du si at Tora er hjernen bak operasjonen, hva var egentlig tanken bak og hvordan var det å jobbe med Terjesson?

– Helt fra første idémyldring på Landmark, da vi lokket Gaute med litt økologisk te og varme klemmer, var vi sikker på at dette kom til å bli en artig musikkvideo. Gaute hadde store tanker om hva han ville med videoen, og Tora hjalp til med å materialisere disse noe abstrakte visjonene. Sammen jogget de rundt i Bergensregionen helt til de fant en slags «naturens scene». Det er på nettopp dette platået vi står og mimer sangen etter beste evne. Gaute er jo en nature boy, så det var helt naturlig å spille inn sangen ute – med ekte vind hvor București-crewet ville ha brukt vindmaskiner. Bodø-artisten Sigurd Lamark var produksjonsassistent på settet, og bidro med eple, kaffe på termos og deilige brødskiver med snøfrisk.

LES OGSÅ: Chain Wallet nominert til Årets konsert

Terjesson er kanskje mest kjent for diverse nakensamarbeid med nettopp Lamark (som E det det her og den rimelig nye Kroppspoesi). Satte dere foten ned for nakenhet, eller er Iversens høye bukselinning et slags kunstnerisk kompromiss?

– Videoen vår er en slags hyllest til den gamle musikkvideoen til «Blashyrkh (Mighty Ravendark)» av Immortal. Deres video inneholder dessverre ingen nakne kropper, og dermed følte vi at vår ikke kunne gjøre det heller. På vei ned fra fjellet fikk likevel Gaute og Sigurd senket ned sine nakne kropper i et tjern. Vi vil argumentere for at videoen fortsatt er noe NSFW, mest pga det emosjonelle formspråket. Stian begynner å gråte halvveis ut i videoen. Iversen går ikke med på noen kompromisser hva gjelder høye bukselinninger.

Saken fortsetter under videoen.

– Hvilken av disse (se bilde under) artistene er dere mest komfortable med å bli satt i søkebås sammen med, og hvorfor?

– Her har nok Google Corporation noen imponerende algoritmer! De fleste googlesøk på «chain wallet» er jo fra folk på jakt etter kul, ny lommebok. Søker man derimot på «Pompel and the pilts» er man vel bare ute etter en ting. Når det er sagt skulle vi nok helst sett at det var enda flere «it-bands» i søkebåsen vår. DePresno er kollega av meg (Frode), så det er nok derfor folk søker på begge actsa. Model Aeroplanes er blitt et «venneband», vi har delt scene med disse skottene flere ganger over nesten hele Skandinavia.

Chain Wallet

Albumet blir gitt ut på Jansen Plateproduksjon, og ikke på Nabovarsel, som dere har vært på til nå. Hva er grunnen til byttet?

– Nabovarsel er det beste plateselskapet i Bergen, og var et fantastisk sted for oss å begynne. Vi drikker fremdeles nesten daglig kaffe med labelsjef Emilio på Blom (en av Bergens beste kaféer og tilfeldigvis arbeidsplassen til Frode B., red. anm.), men nå snakker vi mer om MCU og kjedelige podcaster enn vi gjorde tidligere. Planen var hele tiden å få et større indielabel til å gi ut platen, og Jansen Plateproduksjon sto øverst på listen for vår del. Det er et fantastisk selskap med mange kule utgivelser på baken.

Den siste på baken kan man altså se her:

Chain Wallet