Blå

Blå mister skjenkebevillingen – må trolig stenge

Etter 20 års drift fikk i dag Blå varsel om at de ikke får fornyet skjenkebevillingen de neste fire årene, melder Aftenposten. Hvis avgjørelsen ikke omgjøres vil utestedet ikke kunne servere alkohol fra og med fredag.

Styreleder Kristine Pettersen bekrefter til Aftenposten at Blå ikke kan fortsette driften uten skjenkebevillingen.

Les også: Er norsk utelivspolitikk rasistisk? Vi ble med byråd Geir Lippestad på byen.

Blå skal få muligheten til å komme med et tilsvar før den endelige beslutningen blir tatt, men det skal uansett ikke være mulig for klubben å servere alkohol i dagene før avgjørelsen blir endelig.

Ifølge Aftenposten skal grunnen være en politirapport om store ordensproblemer ved utestedet.

Flere skjenkebevillinger inndratt

Etter at sentrumsklubben Fisk & Vilt ble stengt på kort varsel i mai, bare drøye tre uker etter at utestedet Ginger, i samme gatestubb ved Youngstorget, led samme skjebne, har NATT&DAG i flere artikler hatt fokus på Næringslivsetaten og politiets inndragelser av skjenkebevillinger i Oslo.

Også i stengningen av Fisk & Vilt skulle bakgrunnen være at det har blitt begått lovbrudd i og utenfor lokalene.

Paal Mangerud, daglig leder for Fisk & Vilt, skrev i en Facebook-oppdatering at de som jobbet på Fisk & Vilt hadde gjort alt de kunne for å rydde opp i problemene, og at de selv mente det gikk bedre nå enn noen gang:

«De siste månedene har bakgården vært stappfull av nydelige folk, både i ukedagene og helgene. Kommunen har allikevel valgt å ikke gi oss mer tid på å løse situasjonen og det må vi respektere, selv om vi syns det er uendelig trist.»

I juni ble NATT&DAG med byråd Geir Lippestad, Elisabeth Haugseth (fungerende Likestillings- og diskrimineringsombud) og politioverbetjent Janne Strømner fra hatkrimgruppa i politiet på byen for å komme nærmere norsk uteliv – og norsk utelivspolitikk.

– En heksejakt på steder som spiller hiphop

Nicolai Eek er DJ og drev Ginger fram til 30. april. Etter stengningen av Fisk & Vilt uttalte han til NATT&DAG at han mente det var nettopp musikkprofilen til Fisk&Vilt og Ginger som var en avgjørende grunn til at stedene ble stengt.

– Kort fortalt virker det som om det er en heksejakt på steder som spiller hiphop og har flerkulturelt klientell i Oslo. Det er bare hiphop-stedene som må stenge, mens få eller ingen house-steder stenger. Rene house-steder har ikke samme flerkulturelle klientell som hiphop-stedene har.

X