Søndag Summarum: Neokapitalisme, Norges mest kjente apekatt og trav-homser

Landets ledende lol-redaksjon gir deg ukens riktigste saker fra samfunnsdebattens billigste seter.

b
a

Vi måtte tilbake. Etter halvannet år i selvpålagt, omvandrende eksil; etter å ha studert islam i Jemen, finans i Kina og urbanisering i Malmø; etter å ha vært involvert i atomforhandlinger i Iran, korrupsjon i FIFA og exphil-forelesninger på en strand i Lampedusa, kom det til oss i en plutselig åpenbaring mens vi lå og duppet av i dagsfylla utpå bøljan blå: Gullpennen! Vi må hjem og vinne Gullpennen!

Vi kavet ut av overlevelsesdrakten, rev blomstene ut av kjønnshårene og kastet oss på flyboardet. Vi kan fremdeles rekke det! Første fly til verdens rikeste molboland, takk! Straka vegen til det langstrakte! På flyet hamret vi ned kronikk etter kronikk om viktige temaer. Det overskred 500 sider, så tusen. 1500. Mer personlig stil, ropte en av oss. Flere nyanser, ropte en annen. Men ikke for mange, ble det medgitt, for Skartveit hadde fått pennen i 2012. «Mer omdalsk underfundighet!», «frithjofjacobsenske selvfølgeligheter i autoritativ, oppsummerende tone!», «hardkokte engdalske machobeskrivelser!». Nervene sto i høyspenn da vi endelig landet og kunne skru på 4G for å sende hele sulamitten til samtlige norske medier.

Og det var da det slo oss, med en pushmelding midt i trynet:

Skjermbilde 2016-05-23 kl. 17.23.46

 

Luften gikk ut av ballong-vaporizeren vår. Ikke bare hadde han slått oss, han hadde fetere overlevelsesdrakt enn oss.

Vi mistet troen på hele greia. Kanskje «bjerget» ikke trengte oss tilbake likevel? Er i det hele tatt norsk offentlighet LOL lenger?

Etter en langvarig forhandling i tax free-en om devaluerte kinesiske yuan, kom vi omsider hjem og fikk lest oss opp. Og det vi fikk se var beroligende: Den største debatten handlet om en apetegning, den største nyhetssaken om en eksamensoppgave for 10. klasse, og ellers ble dagsorden satt av en TV-serie for 16-åringer.

Vi smilte fra øre til bluetooth-headset: Søndag Summarum er hjemme igjen.

UKAS VI-FÅR-DE-HELTENE-VI-FORTJENER:

Skjermbilde 2016-05-28 kl. 22.32.27

(faksimile: ba.no)

– Den var vanskelig å håndtere, akkurat som en slange, kommenterer legenden til BA.

DIGG å være tilbake.

UKAS FRAMTIDIGE NEOKAPITALISTER:

Skjermbilde 2016-05-28 kl. 23.26.28

(Faksimile: aftenposten.no)

Vi aner ærlig talt ikke hva «neokapitalistisk» egentlig betyr, men antar at det er en jålete måte å si nykapitalistisk på? Og hva betyr egentlig nykapitalisme? Vi som så vidt hadde blitt fortrolige med det «neo-marxistiske» ønsketenknings-mantraet senkapitalisme! Jaja, vi skjønner uansett ikke helt hva som er saken her (for lite systemkritiske ordbøker?), men antar at det har noe med Skam, Si;D eller Aftenposten Junior å gjøre.

Men er det én ting vi kan sette pris på, er det to sosser på kunstgressbanen på Ullern som ikke har sett SNURTEN av noe såkalt «neokapitalisme». Ses på BI Neodalen om tre år!

UKAS JOURNALISTISKE VIRKEMIDDEL: 

Skjermbilde 2016-05-25 kl. 12.29.47

(Faksimile: pionerene i dagbladet.no)

UKAS MEST KJENTE APEKATT: Og det starter godt: Dagbladet tar indirekte standpunkt til debatten som har rast på sosiale medier etter at Ali Esbati ble tegnet som en ape av Thomas Knarvik denne uken.

Faksimile: db.no

Men hvordan gikk det med Rolness?

UKAS HESTEHANDEL: 

Skjermbilde 2016-05-26 kl. 13.43.00

VGs partnerstudio lager content marketing for Norsk Rikstoto, og har tydeligvis glemt strategien hestesporten hadde i 2009, da de ifølge samme avis ansatte fire «trav-homser» for å «fiffe opp travbanens rykte med stil, glitter og masse glamour for å vekke interessen for travsporten hos unge moderne kvinner»:

Faksimile: VG.no (sak fra 2008)

VGs partnerstudio har selvsagt ingenting å gjøre med det redaksjonelle produktet til VG, og lager derfor saker på at fem gamle og hvite menn skal hjelpe en gammel hvit rocker med å gamble til seg mer penger. Men vi foretrekker SELVFØLGELIG den gamle PR-strategien:

Faksimile: VG.no (sak fra 2008)

(Faksimile: vg.no)

(BONUS) UKAS SEKSUELLE HÅNDGEST FRA GAMMEL ROCKER:

Faksimile: VG.no.

UKAS FORSØK PÅ Å NÅ KIDZA:

Skjermbilde 2016-05-30 kl. 17.41.19

Hør nå her. Vi skjønner greia. Skam har skapt et klikkmarked bransjen ikke har sett maken til siden Tone og Aksel slo opp. Selv metasaker blir klikket på! Her er det bare å cashe inn. Hva så om MinMote kaster enorme stein i glassmediehus?

Skjermbilde 2016-05-30 kl. 17.50.24

Litt sjokkerende skamløst hykleri har vel aldri drept så veldig mange. Men kan dere i det minste få fingrene fra fatet med vår Gullpenn 2017?

Skjermbilde 2016-05-30 kl. 17.50.16

(Faksimiler: minmote.no)

UKAS NEI-TAKK-DET-GÅR-BRA-DU:

Skjermbilde 2016-05-25 kl. 12.13.49

(Faksimile: aftenposten.no)

UKAS TO-MÅTER-Å-SI-LITT-FOR-LITE-PÅ: 

IMG_7075

Håper dette til slutt bare ender med at man sender et enkelt «!» for å signalisere at nå har noe skjedd som du kanskje burde få med deg men som vi ikke vil si HVA er eller hvem som har gjort det men «!!!», for å si det sånn.

UKAS GENERELLE UTTALELSE: Og forhåpentligvis blir dette en ukentlig greie fra Martin Kolberg.

IMG_7077

UKAS JEG-ER-STOKK-FUCKINGS-DRITINGS:

Skjermbilde 2016-05-26 kl. 15.36.54

(Faksimile: aftenposten.no)

HEI, som det går!

UKENS NISSELUELANDET NORGE:

IMG_7086

 

(Faksimile: dn.no)

Herlig å være tilbake, folkens. Stå på!