Få billetter: Hør og se Jean Sibelius og Sjostakovitsj med Kringkastingsorkesteret

Dirigert og spilt sammen med eksamenskandidater fra Norges Musikkhøyskole.

SPONSET INNHOLD
b
a

Hovedbildet i artikkelen er altså den finske komponisten Jean Sibelius, som ser ut som han akkurat har kommet fra en lang drodlekveld rundt sitt nye sykkel,- skjegg- og streaming-utested.

Det stemmer ikke, all den tid han døde i 1957. Likevel, MUSIKKEN LEVER VIDERE, som folk gjerne sier, og torsdag klokken 19.30 i NRK Store Studio er det dirigent Carl Nilsen, en særdeles dyktig kandidat ved Norges Musikkhøyskole, som skal dirigere en av symfoniene til Sibelius med Kringkastingsorkesteret som en del av sin eksamen. I tillegg skal han dirigere sin egen Helios Ouverture.

Joon-ho Shim, også fra Norges Musikkhøyskole, skal spille Dmitrij Sjostakovitsj Cellokonsert nr. 1, som regnes som en av de mest krevende cellokonserter som er skrevet.

Og alt skal streames av eksamenskandidater fra Høyskolen i Lillehammer! Det hadde Sibelius likt. Men hva om du heller vil se konserten med egne øyne, men har brukt opp alle pengene på å søke patent på en sjøvannspray som gir like frizzy hår som Sibelius? Vi har billetter. Send en mail til [email protected] med emnefeltet «Jeg foretrekker å ha Finlandia i ørene, ikke i munnen», eventuelt med navnet på en du vil ha med deg. Ses!

Jean Sibelius