Forbered deg på Making a Murderer-diskusjonen: Her er typene du kan møte!

Ta del i samtiden og samtalen.

b
a

DE ALLER FLESTE har fått med seg den nå rimelig gamle Netflix-serien Making a Murderer, og det beste folk som har sett serien vet, er å snakke om den med andre. Vil du delta i diskursen? NATT&DAG viser deg typene du kommer til å møte – sånn at du er forberedt på alt.

Personen som er overbevist om at 
Steven Avery er uskyldig
Personen som etter å ha satt seg grundig inn i saken, konkluderer med at dommen mot både Steven og Brendan er FEIL. Lar seg ikke overbevise av verken aktorat, etterforskning eller dommen, og mener det er gjort store feil i alle ledd, og at dommen og etterforskningen er et resultat av en personlig vendetta mot Avery-familien.

Personen som tror Steven Avery er skyldig
I motsetning til oss andre normale mennesker, som bruker TV-serier som en distraksjon fra det ubeskrivelige mørket vi har inni oss, ser denne personen på serier som noe annet: En sjanse til å videreutvikle den smarte, reflekterte og ressurssterke identiteten deres. Denne personen vil derfor bruke timer på Reddit på å finne de beste argumentene på hvorfor Steven Avery ER skyldig, og når samtalen om Making a Murderer endelig kommer er vedkommende klar. «Hva med svetten på bilbatteriet?», sier han fornøyd og lener seg tilbake. «Heh, nei det kan godt hende at det er noe muffens altså, men for en DRAMATUR …» «Eller hva med at han ventet på Halbach i håndkleet den gangen» avbryter personen og velter alle skapene i kontorlandskapet og dytter de svakeste på jobb ned branntrappa.

«Husker du hvordan de snakker eller? «Jah, oh-key»! Er som i Fargo, vøtt!

Personen som tror Steven Avery er uskyldig, men som bruker en diskusjon om serien som påskudd for å stjele fra deg ved å legge et kart over mobilen din, og så ta den når du ikke ser
Denne typen kan kjennetegnes ved at de etter å ha bedt deg legge fra deg mobilen på bordet, bretter et stort kart over Averys Auto Salvage over telefonen din. Etter at dere har diskutert saken nøye og blitt enige om at Steven er uskyldig, takker vedkommende for seg, og forsvinner, tilsynelatende uten å ha stjålet noe som helst.

Politietterforsker Lenk med løsbart som later som om han ikke er politietterforsker Lenk mens han framsnakker politietterforsker Lenks innsats under etterforskningen
Denne personen vil ofte snakke med bred amerikansk aksent, og vil, bak løsbart, ofte være mer interessert i å snakke om hvilken god jobb Lenk gjorde under etterforskningen, istedenfor å snakke om skyldspørsmålet eller rakke ned på politiarbeidet. Når du konfronterer ham med det du mener er en rekke ubehagelige uoverenstemmelser mellom aktoratets og forsvarets beviser, vil han ikke kunne svare deg, fordi han ikke forstår norsk, bare amerikansk. Vil til stadighet finne nøkler og blod om han føler seg truet.

En gorilla som kan tegnspråk
Vil som regel ikke være interessert i å snakke om saken, men vil heller signalisere setninger som «sove nå», «gi meg banan» og «politietterforsker Lenk gjorde alt i alt en drivende god jobb, spør du meg».

Den blaserte NATT&DAG-skribenten
Når en diskusjon om «MaM» starter, vil den blaserte skribenten fra NATT&DAG himle demonstrativt med øynene, og ellers bidra lite til diskusjonen annet enn å humre oppgitt og riste på hodet idet den misforståtte geni-hjernen hans gjør mentale notater. «Ja! Dette kan jeg forstørre og forvrenge i en tekst jeg senere skriver» tenker han fornøyd idet de andre i samtalen koser seg og former mellommenneskelige relasjoner, mens han nok en gang metaforisk sett blir stående utenfor.

Tom Fassbender og Mike Wigert
De to avhørsspesialistene starter gjerne diskusjonen med å gi deg en brus eller en sandwich, og vil fire timer senere ha fått deg til å innrømme et drap og en voldtekt uten at du helt vet hvordan det skjedde.

Personen som ikke kan annet om Making a Murderer enn at de har fått med seg den fornøyelige Fargo-aktige Wisconsin-aksenten til flere av de involverte i serien
Hun: Om han er uskyldig eller ikke er egentlig ikke det sentrale i denne …
Han (avbryter): Men du, husker du hvordan de snakker eller? «Jah, oh-key»! Er som i Fargo, vøtt!

Personen som ikke har annet å bidra med enn å trist konkludere med at saken er skremmende, men at det ikke overrasker ham at det er nettopp i USA dette skjer.

Steven Avery
Vil ikke delta personlig i samtalen, men ringer deg på en dårlig linje fra fengselet for å hevde sin uskyld eller informere deg om at han snart ikke har noe å leve for.

Personen som faktisk drepte Theresa 
Halbach, men som ønsker å virke uskyldig
Vil ofte si ting som: «Stephen Avery er skyldig, ass. Det er det ingen tvil om!» når temaet kommer opp. Vil ofte drasse på tunge tønner og spørre om du er keen på å lage bål en dag.

Personen som er undercover-selger for en aggressivt selgende treningssenterkjede og sakte, men sikkert dreier samtalen inn på trening
«Jeg synes det er mange spesielle ting med hele saken. Men du, hvor ofte trener du? Trener du med vekter, spinning eller hva?»

Personen som mener Brendan Dassey sannsynligvis er uskyldig
Etter å ha sett hvordan Brendan ble behandlet i serien, har denne personen konkludert med at det er mulig han er uskyldig dømt.​

Du kan se Making a Murderer på Netflix – eller du kan la være og følge de enkle tipsene over.