Videopremiere: Synger Smerz «anal is magic»?! (nei)

Premiere på instavennlig video fra Smerz, to av de mest hypede medlemmene av den norske eksilregjeringen i København.

b
a

En ung kvinne iført løse, ledige viskose(?)bukser gynger i takt med den suggererende basslinjen fra singelen «Because».

Hun (hittil er det strengt tatt ikke stort annet enn bevegelsene til denne skikkelsen som tilsier at dette faktisk er en kvinne, ettersom filmens regissør (bandet selv) bevisst har valgt å komponere bildet fra kneskålene og ned, og vi som seere blir derfor konfrontert med våre egne, og samfunnets, holdninger og stereotypier til kjønn, og undertegnede innser at hun må gå et par runder med seg selv ettersom løse, ledige viskosebukser tross alt er forbeholdt både menn og kvinner) danser alene, i et hjørne, mellom vegger som farges av blålilla LED-lys.

Slik åpnes den tre minutter lange, nye musikkvideoen til Smerz. Duoen bestående av to kvinner (til undertegnedes store lettelse), Henriette og Catharina, har valgt å akkompagnere den minimalistiske låta «Because» med en tilsvarende minimalistisk video. Gjennom halvnære bilder og svært få megapiksler ser vi jentene synge lavmælt om lengsel og tilgivelse. Så lavmælt at undertegnede lenge var overbevist om at refrenget lød «anal is magic».

Nyt hagestoler, baderomsfliser, rembrandtsk lys, og i hvert fall 50 likes på instagram: