Farida, FOTO: Sara Abraham

Farida spiller på Osloprisen i morgen og lanserer uttrykket «crisp på båndet»

Farida hadde premiere på sin KNALLBRA singel «Three Weeks» på Fader for et par uker siden, og på fredag skal hun spille på Rockefeller under NATT&DAGs OSLOPRISEN – ÅRETS BESTE FEST! m/ Finnebassen, André Bratten, DJ Kimichi, King Skurk One, Hilma Nikolaisen, Farida, Gundelach +++, så vi ga henne en velfortjent high five!

(Kjøp billetter til fest og prisutdeling!)

Hva er din drømmeskandale på Osloprisen 2015?

– Den var vanskelig. Jeg liker ikke skandaler, men en hyggelig overraskelse ville vært om Craig David tok turen en god uke før han egentlig skulle spille i Norge og gjorde to konserter?

Hvis vi kan ha én avdød kjendis som deler ut pris via hologram, hvem burde vi velge?

– Wow! Hologram. Skal vi se … Det er jo ganske mange jeg skulle ønske jeg fikk oppleve, men jeg må faktisk si Michael Jackson. Han rakk jeg aldri å se live.

Du styrer kleskoden. Hva skal folk komme i?

– Det man er komfortabel i! Men jeg elsker hvitt, så ja, la oss gå for all white. Peace over hele linja.

På utdelingen blir det gratis mat. Hu hei! Hva er din favorittrett å varme opp med før et show? Eventuelt kjøle ned med, for all del.

– Jeg spiser som regel ikke noe særlig én time før showstart, da jeg er redd for å bli for tung på scenen, så jeg kan heller drikke vann eller ingefær te. Jeg er ikke spesielt glad i alkoho,l men om jeg vil ha litt ekstra crisp på båndet, så kan jeg ta en aldri så liten Jack Daniels. Jeg elsker Jack Daniels.

Crisp på båndet! Der har vi terminologien sin. Hvem er din favoritt av de nominerte?

– Dyrebeskyttelsen (som Årets ildsjel). Viktig!

Hvem har vi glemt? Hvem burde vært nominert?

– Clé Women burde vært nominert. Det er en ny-etablert kvinneorganisasjon, som holder eventer for kvinner. Der de tar opp aktuelle temaer, og jobber mot å styrke kvinner, i hverdagen og arbeidslivet. Jeg har vært tilstede på events og det er veldig inspirerende.

Det er viktig å understreke at dette ikke handler om mannehat, det handler om å styrke kvinner i et samfunn hvor du blir kritisert opp og ned, hvor det å vite at man ikke er alene kan være en forebyggende faktor for fremtidig mestringsfølelse, noe alle fortjener,  kvinner og menn! Clé betyr forresten nøkkel på fransk. Nøkkelkvinner! Major Key. Dj Khaled hadde likt denne organisasjonen!

Hvilken fest husker du best fra 2015?

– Høres sikkert litt kjedelig ut, men jeg fester svært sjelden. Er glad i mer intime sammenkomster med nære venner, men jeg husker 25 års dagen min! Det var en innholdsrik kveld.

X